Alemlerin Rabbinden teselli

...

"Onların sözleri seni üzmesin. Biz onların gizlediklerini de, açığa vurduklarını da elbette biliyoruz” (Yasin Suresi 76. ayet)

 

Bazı ayetler vardır ki dostum; en sıkıldığın, en bunaldığın anda gelir, ferahlatır seni. Akan gözyaşını silen bir el gibi, bunaldığında yaslandığın bir dost omzu gibidir adeta. Yasin Suresinde okuduğumuz "Onların sözleri seni üzmesin. Biz onların gizlediklerini de açığa vurduklarını da elbette biliyoruz" ayeti de işte o kanayan yaramıza merhem oluveren ayetlerdendir.

Mutlu, huzurlu bir güne uyanırsın. İçin şükran duygusu ile dolu, alemi seyreylerken biri gelir bir söz eder, kem söz eder. Vantuz gibi emiverir bütün enerjini.

İyi niyetle yaptığın şeyler ters anlaşılır, haklıyken haksız oluverirsin. Kimseye derdini anlatamazsın, anlaşılmamanın uçurumuna düşmek üzereyken göklerden uzanan bir el değer yüreğine.

Teselli en yüce dosttan gelir. "Onların sözleri seni üzmesin." Öylesine kıymetlisin ki, teselli ondan bundan değil, Alemlerin Rabbinden gelir.

Ben kendimi anlatamıyorum diye sızlanırken "Biz onların gizlediklerini de açığa vurduklarını da elbette biliyoruz" diyerek konuya hakimim, kimsenin bilmediklerini bilenim, herkes dışa bakarken ben gönüllerin içine bakanım, der adeta.

Dostun güzel kelamı, sıcacık hitabı sarıverir her zerreni. "Sen yanımdaysan ne gam, sen biliyorsun ya Rabbim, gözümün yaşını sen siliyorsun ya, bundan âlâ huzur mu olur?" diyerek teslim et kendini o emin ellere. Bırak başkasının sözlerine takılı kalmayı, ayağını dibe çeken bataklık gibi sözleri zihninde döndürüp durmayı, "Ben bunları hak edecek ne yaptım?" diye sızlanarak uykularını kaçırmayı bırak.

Kendini bir gemi gibi düşün dostum! Ötelere sevdalı bir gemi, ahiret yolcusu bir gemi. Başkasının olumsuz sözlerini de su olarak düşün. Tüm söylenenleri, başkalarının düşüncelerini içine aldıkça seni dibe batırır, hedefine ulaşmana engel olur. Ama onları altına alırsan üzerinde yüzer gider gemin.

Maksuduna ancak hedefe odaklanarak ulaşabilirsin. Bırak "Neden?" diye sorup durmayı. Herkes kendi içindekini dışa vurur, kendi mayasına göre konuşur.

Bu alem hak edenin hak ettiğini bulduğu alem değildir. Hesap kitap ahirette olacak. Söylenenlere rağmen sen yoluna devam et.

Seni bilene, her şeyden haberdar olana, zerrece haksızlık yapmayana teslim ol ki selamet bulasın.

Yolculuğun mübarek olsun, bu yolda Rabbimin yüce kelamı rehberin olsun.

Etiketler :
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum