Kutlu davete, kavuşmaya gel

...

Sizi cehenneme ne soktu? "Biz namaz kılanlardan değildik" derler. (Müddessir 42-43 )

Namaz, kul ile Rabbinin buluşmasıdır dostum. Hakikat erleri, namazı sevdiği ile buluşacak gencin heyecanı ile beklerler. Abdestini alır ve can kulağı ile o kutlu daveti beklemeye başlar. Her ezan Yüceler Yücesi'nin bizlere kutlu davetidir.

“Haydi, kulum gel” der Rabbimiz. “Kavuşmaya, buluşmaya gel. Huzura gel de huzur bul.”

Peki, bu kutlu davet karşısında senin tavrın ne?

Âlemleri yaratan Rabbinden davet almışsın, bundan âlâ şeref mi olur? Heyecanla, aşkla namaza koşan, namazla coşan bir gönlün var mı?

Nefis ve şeytan el birliği yaparak bu kutlu buluşmaya engel olmaya çalışır, her dem. Çünkü kulun ötelere sevdalı gönlünün Rahman'a yükselmesini istemez. Ötelere yükselmek dedim evet.

"Namaz müminin miracıdır" buyuruyor Allah Rasulü.

Hakkı verilerek iftitah tekbiri ile dünyayı ardımıza atarak bu kutlu buluşmaya iştirak ettiğimizde, sadece bedenimizi değil, ruhumuzu da namazın içine kattığımızda, kıldığımız namaz miracımız olur ve bizi ötelere kanatlandırır.

Yeter ki şu dünyayı, dünyalıkları, bizi bu âleme zincirleyen düşünceleri omzumuzun üzerinden bir atalım.

“Huzura geldim Ya Rab, Sana geldim Ya Rabb” diyebilelim.

Namazda okuduğumuz surelerin anlamlarını öğrenerek işe başlayalım. Dilin ne diyor bilmeden, gönül o işe dâhil olmaz. Dil ile gönül ne söylediğini bilerek girsin huzura. İşte o vakit vecd ile, huşu ile buluşma gerçekleştiğinde kıldığın o namaz, son dakikalara bırakarak tavuk yemler gibi hızlı hızlı kıldığın namazlardan çok farklı olur dostum.

Namaz İslam'ın olsa da olur olmasa da olur bir şartı değildir unutma. Kişinin imanının delilidir. Kelime-i şehadet getirip Müslüman olan her kişinin yerine getirmesi gereken farz bir ibadettir.

Bırak şeytanın "Daha gençsin, sonra kılarsın, hem senin kalbin temiz" sözlerini… Ömrün nerede, ne zaman son bulacak biliyor musun ki?

Erteleme!

Rabbimiz bizlere Kur'an-ı Kerimde ahiret manzaraları sunar. Gel Müddessir Suresi’nde geçen şu ayeti kerimeleri gözünde canlandır dostum... "Sizi şu yakıcı ateşe sokan nedir? diye sorarlar. Biz namaz kılanlardan değildik derler."

Aman Ya Rabbi! Rabbim muhafaza buyursun bizleri. Huzurda huzur bulanlardan, ilahi davete severek, koşarak icabet edenlerden eylesin.

Etiketler :
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum