O’na teslim ol...

...


“En iyi koruyucu Allah'tır. O merhametlilerin en merhametlisidir.” (Yusuf Suresi 64.ayet)

Korkular, sebepli sebepsiz zihnimize hücum eden, aklımızı, gönlümüzü sürekli meşgul eden korkular… En çok da sevdiklerimiz için korkarız değil mi dostum? Ya başına bir şey gelirse, ya hasta olursa, ya yolda bir kaza geçirirse… En korkunç senaryoları yazıp ardına düşme konusunda hayli mahiriz.

Bu korkular yaşam kalitemizi de düşürür, enerjimizi çekip alıverir. Peki ne yapalım? Elimde değil, geliyor aklıma işte mi diyorsun? Allah'a bırak dostum. Elinden gelen gayreti göster, alabileceğin tedbirleri al ve sonrasını senden çok daha fazla merhametli olan Yüceler Yücesi Rabbine bırak Yakup misali.  Hz. Yakup gözünün nuru Yusuf'unu kaybedince diğer oğlu Bünyamin'le teselli bulur.

Ama oğulları bu kez de Bünyamin'i isterler. Daha önce Yusuf'a alıp götüren, sonrasında kuyuya atıp onu kurt yedi diyen oğullar. Hazreti Yakup "Daha önce kardeşi (Yusuf) hakkında size ne kadar güvendiysem, bunun hakkında da size ancak o kadar güvenirim. En iyi koruyucu Allah'tır, O merhametlilerin en merhametlisidir."(Yusuf, 64) der.

Oğullarına değil Allah'a güvendiğini belirterek gönderir Bünyamin'i... Bizler de Hz. Yakup gibi ayrı düşüyoruz sevdiklerimizden. Bazen bir iki sokak öteye, bazen bambaşka diyarlara, gurbet ellere uğurluyoruz onları. Onların ardından bakakalıyoruz korkularımızla baş başa kalarak. İşte o zaman dostum bu dua ile sarıp sarmalayalım sevdiklerimizi. Gönül ehli büyükler bu dua ile uğurlarlarmış sevdiklerini. Kendilerinden daha çok seven, daha çok koruyana emanet edip sebepsiz patolojik korkulardan uzaklaşıp huzur içinde ayrılırlarmış.

Unutma dostum sevdiğin, can parçan yanı başında da olsa sen ona gelecek zararı bertaraf edemezsin. Sen onunla el eleyken bir araba gelip çarpsa onu kurtarabilir misin? Ya da kucağında ateşler içinde yatsa ona şifa olabilir misin? Senin etki alanın kısıtlı ama o şefkatin, merhametin menbaı olan Yüceler Yücesi Rabbimizin gücü sonsuz. Ona bırak dostum.

Çok zor bilirim, yüreğin yangın yeri gibiyken içindeki o felaket tellallığı yapan sesle mücadele etmek. Ama Rabbine güven, senin sevdiğini senden daha çok sevip daha çok merhamet edene, daha güzel koruyup kollayana güven… O’na teslim ol... Rahmetinin, merhametinin kollarında bırak sevdiğini ve huzuru bul. Teslimiyetin bol olsun...

Etiketler :
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum