Kastamonu’nun portresi bu…

...

Son dönemlerde ilimizde güzel örnek teşkil eden hadiseler yaşanıyor. Bir Kastamonulu olarak bu gibi güzel olayların Kastamonu’da yaşanmasından dolayı duyduğum keyfi köşemde sizlerle paylaşmak istedim.

Yerel basınımızdan takip ettiğimiz bu güzel hadiselerden ilki Kastamonu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı tarafından yapılan faaliyetti. Oda yönetimi Kastamonu Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Sadece ziyaretle de kalmadı, Huzurevi’nde yaşayan yaşlı amca ve teyzelerimizin saç kesimi ve bakımlarını yaptı. Bu oldukça güzel, okuduğumda yüzümde tebessüm bırakan güzel bir haberdi.

Bir diğeri ise Taşköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerinin yaşlı bir teyzemizin isteğini kırmamalarıydı. 66 yaşında bir teyzemiz, saçlarına ve ellerine kına yakmalarını istemesi üzerine Taşköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri yaşlı teyzemizin isteğini kırmayıp, hem onu ziyaret ettiler hem de talebini yerine getirdiler.

Bir diğer hadise ise tedavi olduğu hastaneye vefa hisseden yaşlı teyzemizin bağışıydı. Bu da oldukça yüz gülümseten bir hadiseydi. Tosya ilçemizde 83 yaşındaki teyzemiz, hayalini gerçekleştirerek 15 yıl önce tedavi olarak sağlığına kavuştuğu hastaneye 1 milyon TL değerinde ekokardiyografi cihazı bağışladı. Tosya Devlet Hastanesinin 'ekokardiyografi cihazı' eksiğinin olduğunu öğrenen bu teyzemiz 15 yıl boyunca yaptığı birikimle aldığı cihazı, vefa borcu hissettiği hastaneye bağışladı.

Sizin de yüzünüzde okurken sıcak bir gülümseme olduğunu hissediyorum. Bu gibi yardımsever ve insancıl hadiselerden duyduğum memnuniyeti tarif edemem. Tüm bu hadiseler, aslında baktığımızda insanlığın henüz ölmediğini bizlere gösteren küçük nüanslar. Hele ki bir Kastamonulu olarak böyle hadiselerin ilimizde yaşanmasından ötürü çok mutluyum. Bizim insanımız vicdanlı, bizim insanımız değer bilir, bizim insanımız büyüğe hürmetli küçüğe sevgilidir. İşte bu yüzden Kastamonulu olmaktan gurur ve onur duyuyorum. Bu gibi haberlerin de çoğalmasını ümit ediyorum. Çünkü Kastamonu’nun portresi bu…

Etiketler :
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum