Hiç bitmeyecek bir kabusun içinde gibi...

...

Her şey bitti derken, ikinci bir depremle yeniden sallandı bölge. İlki 6.4, hemen ardından 5.8... Bu nasıl bir süreç böyle? Hiç bitmeyecek bir kabusun içindeymişiz gibi. Deprem olduktan sonra ortaya çıkan görüntüleri izlerken, o çocukların bağırışlarını, korkmalarını, kulaklarını kapatmalarını, kaçışlarını... Hiç unutmayacağım. Çok ağır bir süreçten geçiliyor.

İnsanın omuzlarına yüklenen bu yük, artık daha da ağırlaşıyor.  Dün itibariyle 6.4'lük depremin ardından hayatlarını kaybedenlerin sayıları açıklandı. En son 6'ydı. 41 bin defa acıyan yüreğimiz ikinci hadiseyle 6 kez daha yandı. Rabbim artık yaşatmasın böyle afetler ülkemize...

Peki ne olacak böyle?

Uzmanlar gayet açık bir şekilde ifade ediyorlar. Özellikle bu süreçte ön plana çıkan uzman Naci Görür. Bir televizyon kanalında Naci Görür diyordu ki; 'Deprem nerde olacak?, Kaç büyüklüğünde olacak?, Ne zaman olacak? bırakın bu soruları. Türkiye bir deprem ülkesi, ona göre bina yapılmalı, önlem alınmalı.' Yani o kadar haklı bir konuşmaydı ki. Şimdi yeni uyarılar yapıyor Naci Görür hoca.

İstanbul'da durum hiç iyi değil

9 Şubat tarihinde yaptığı bir konuşmasını buraya bırakıyorum. Akademi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bunu ilk kez söylüyorum bunu bütün Türkiye duysun, Türkiye'de en fazla deprem üreten iki fay var. Biri Kuzey Anadolu fayı, diğeri Doğu Anadolu fayı. Her iki fay enerjisinin büyük bir kısmını boşalttı. İstanbul’da durum hiç iyi değil. Bilimsel bütün araştırmalar, İstanbul’da zamanın gelmekte olduğunu gösteriyor" dedi.

Evet dikkatinizi çekmek isterim 'İstanbul'da durum hiç iyi değil' diyor Naci Hoca. İstanbul depremi için zamanın geldiğini söylüyor. Çokça korkutan açıklamalar bunlar ama gerçek olduğunu da unutmamak lazım. Böyle bir afet bekleniyor biz ne kadar hazırız? Kendimize bu soruyu sormamız lazım.

Gerçi çalışmalar da başladı diyebiliriz aslında. İstanbul'da tahliye edildi çoğu okul. Tek tek tahliye edilen okulların isimleri açıklandı. İnşallah bunu tüm evler için de yaparlar. Böylesine bir afetle karşılaştığımızda can kayıpları yaşanmaz.

Hepimizin psikolojisi yerle bir oldu farkındayız. Sadece depremi yaşayanlar değil, tüm o depremde çekilen videoları, yazılan haberleri, yapılan paylaşımları izleyen insanlar da depremi yaşamasalar da yaşamış kadar oldular. Ülke olarak iyi bir psikolojik destek almamız gerekiyor bence. Hepimizin başı sağ olsun. 

Etiketler :
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum