Onların da taşıdığı can, unutmayın!

...


Son zamanlarda özellikle de Konya'da yaşanan hadise sonrasında Türkiye'nin konuştuğu önemli bir konu var. Hayvan şiddeti. Bunca kenetlenmişliği en son 4 ayağı da kesilmiş bir şekilde bulunan yavru köpekten hatırlıyorum. O hadise ayyuka çıktığı zaman da böylesine bir kenetlenmişlik hali var. O dönemde de söylemiştim şimdi yine söylüyorum. Bizler bu tarz hadiselerle karşılaşıyoruz, akabinde büyük bir gösteriyoruz, ortalık duruluyor ta ki yeni bir vahşetle karşılaşıncaya kadar.

Ne yazık ki durum böyle. Son dönemlerde insanların birlikte hareket etmelerini önemsiyorum. Çünkü ne demişler birlikten kuvvet doğar. Toplum birbirine kenetlendiğinde bir kamuoyu oluşuyor. İnsanlar bu tepkileri gördüğünde içinde o vahşet duygusu olsa da geri duruyor insanların vereceği tepkiden korkuyorlar. İşte böyle zamanlarda her birimiz birleşerek sesimizi en üst perdeden çıkartmamız gerekiyor ki tekraren aynı hadiseleri yaşamayalım. Toplumda bir kamuoyu oluşsun. 

Konya'daki hadise hepimizin yüreklerini sızlattı. Bu hayvanların dili yok, isteklerini ifade edecek halleri de yok. Tek istedikleri bir kap su biraz mama az biraz da sevgi. İllaki fark etmişsinizdir. Bir köpeğin ya da bir kedinin başını okşadığınızda nasıl da devamı için size şirinlik gösterdiğini. İşte onlar Allah'ın sessiz kulları. Bizlerin onlara sahip çıkması gerekiyor. Onları korumakla görev edinmeliyiz. BU bizim sorumluluğumuz olduğunu unutmamalıyız. Vicdan her şeyden önce gelen bir duygudur. Bu vicdan duygusunu yitirdiğimiz an diğer hiçbir duygunun anlamı kalmaz. Vicdanımız ise bizlere  insanlık vazifeleri yükler. İnsanlık vazifemiz o dilsiz ve ihtiyaç sahibi olan sokak hayvanları ezip kırıp vurmak değil. Onları elimizden geldiğince korumak ve sevgi göstermektir yardımcı olmaktır.

Şu şehir içinde o kadar hız yapanı görüyorum ki. Yazıktır. Hayvanlara çarpıyor, onların ölümüne sebep oluyorsunuz. Çarptığınızda bulduğunuz köşeye hayvanın ölüsünü atıp tekrar hayatınıza devam ediyorsunuz. Bir hiç gibi davranıyorsunuz. Yapmayın. Hızlı değil dikkatli gidin. Her şeyden öte unutmayın ki onlar da birer can taşıyor. Şehir içinde hız yapanlara bu sözlerim.

Her şey bir yana, vicdanı içinizden, sevgiyi yüreğinizden, merhameti ruhunuzdan çıkarmayın. Önümüz kış, havalar da soğuyor. Evlerinizin önlerine bir kap su bir kap da yemek koymayı unutmayın. Ayrıca arabalarınızı çalıştırmadan iki üç kere vurup içinde hayvan olmadığından emin olduğunuzda çalıştırın. Kediler soğuk hava nedeniyle saklanabiliyorlar.Bu konuda da azami dikkat gösterelim.

Kalın sağlıcakla...

Etiketler :
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum