Hoşça kal 2022…

...



Geride kalan koskoca bir yıl 2022... Tabii ki güzellikleriyle ya da yaşanılan sorunlarıyla öyle veya böyle deriz ya iyisiyle kötüsüyle geride kaldı artık önümüze bakmamız gerek diye tam da o durumdayız.  2023’ün daha iyi olmasını umuyoruz tabii ki.

Bu yıl yine şarkılar hayatlarımıza fon müziği oldu. Hayatın her anında var olan şarkılar 2022’de de bizlere eşlik etti. Kimisi üzdü kimisi neşelendirdi bazen ağlattı bazen güldürdü. Duygu durumumuza göre dinlediğimiz için şarkıları hep hayatımıza bir noktada etki etti. Ama mutlaka bizimle birlikte var oldu. Neticede her ne kadar yılsonu törenlerinde ‘Yılın En’leri belirlense de herkesin ‘En’i kendine özel ve güzel diye düşünüyorum.

2022 benim açımdan fırtınalı bir seneydi. Çok hızlıydı. Dünya ve ülke gündeminde olup bitenlerin yanı sıra, benim iş ve sosyal hayatım da çok hareketliydi.

Geride kalan bir yıl boyunca birbirinden apayrı iki odak noktam vardı: İşim ve eğlenmek. Tuhaf bir şekilde bunların ikisi birbiri ile çelişen aktivitelermiş gibi görünse de, benim gibi vücudu uykusuzluğa dayanıklı insanlar için, “Work hard, play harder!” aslında çok iyi çalışan bir formülmüş. Onu deneyimledim.

Gerçekten eğlenerek vakit geçirdiğinde insan; sevdikleriyle saatlerce kahkahalar atarak sohbet ettiğinde, sabah uyandığında acı hissedecek kadar çok dans ettiğinde o kadar güzel bir şekilde deşarj oluyor ki… Bütün geceyi evde pinekleyerek geçirmiş kişilere kıyasla, işte daha şevkli ve daha sabırlı biçimde çalışabiliyor. Tertemiz bir zihinle ve yenilenmiş olarak… Diğer yandan bir iş sorumluluğu taşıyor olmak da, o eğlence dünyasının içinde abartmayı ve kaybolup gitmeyi engelliyor. Bu sırada kendime,  ayıracak ekstra ekstra zamanım da yoktu tabii ki. Bugüne kadar hayattan aldığım yaralardan kendime ve birilerine ispatlamaya ihtiyaç duyduğum her şeyin hesabını bu curcunada kapattım. Hani vardır ya, bir şeyler yaşarsınız ve sizde bazı yaralar bırakır, bunların aksini en çok kendinize ispatlamaya ihtiyaç duyarsınız. Artık kaygılar, ispatlar olmadan gerçekten değer üretmeye, kendime, çevreme, değebildiğim herkese bir şeyler katmaya ve daha nitelikli bir hayat yaşamaya hazırım. Ülke gündemi ne kadar iç karartıcı olursa olsun, her güne gülümseyip eğlenerek ve yaşadığım hayattan keyif alarak yaşamaya kararlıyım.

Hoşgeldin 2023! Seninle neler yapacağımızı henüz bilmiyorum, ama yeniliklerle dolu olacaksın biliyorum.

Hepinize çok güzel bir sene dilerim! 

Etiketler :
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum