İçimizi yaktın Kontes…

...

İnebolu Yamaçlar Köyünde çıkan yangında 6 ev yanarak kullanılamaz hale geldi. Buradan tüm Yamaçlar Köyü sakinlerine ve İnebolu’ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Böyle hadiseler her zaman bizleri üzüyor. Yaşanan bu yangın sonrasında sosyal medya üzerinde bir video dönmeye başladı. İsmini sonradan öğrendiğim ‘Kontes’ isimli köpek, çıkan yangın 5 yavrusunu kaybetmiş. Acısı öyle yansıyordu ki videoda… O videoyu izleyen herkesin içini yaktı Kontes’in inlemeleri… Adeta ‘yavrularım nerede’ diyordu karşısındaki beyefendiye. Hepimizi duygulandırdı. O ve yavruları için çok üzüldük.

İşte köpek de olsa içinde nasıl bir sevgi var yavrularına karşı. Öyle ki ‘hayvan’ deyip geçebilirdik hepimiz ama onun acısını yüreklerimizde hissettik. İçimizi yaktın Kontes... Seninle birlikte hepimiz hissettik yavrularına olan sevgini de üzüntünü de. İşte annelik…

Anne, yavrularını sımsıkı tutar, onlar üzüldükçe kendi harap olur, canları yansa kendi canından bin parça kopar… Anne 4 harften oluşur oluşmasına da o 4 harfin birleşimiyle ortaya çıkan manalı sözün derinliği çok ağırdır.

Bu hadiseyi görünce aklıma geldi o korkunç olay. Köpek dahi böylesine bitap düşerken yavruları için o annenin suçu neydi dedim içimden. Nasıl yapabildi bunu annesine aklım almadı. İstanbul Bağcılar’da yaşanan olaydan bahsediyorum.  O anne, uyuşturucu kullanıcısı olan oğlu tarafından vahşice öldürüldü. Burada işin detayına inmek de istemiyorum. Hadise korkunç. Rabbim böyle bir durumla kimseyi karşılaştırmasın. Anneye kızılmaz, anne hor görülmez anne öldürülmez…

Çok üzgünüm çok üzgünüz…

Yazık ki son dönemlerde bu uyuşturucu illetini sıklıkla duyar olduk. Özellikle de son zamanlarda bu haberlerin sayısında ciddi artış yaşanıyor. Nereye baksak bir uyuşturucu operasyonu. Salça kavanozundan çıkan da var ekmeğin arasından çıkan da.. Özellikle de İstanbul’dan ilimize getiriliyor. Çocuklarımızı bu illetten korumamız lazım. Onları bu işe bulaştıranlara karşı da oldukça tedbirli ve dikkatli olmamız gerek. Emniyet güçlerimizden Allah razı olsun. Her daim peşlerindeler bu zehir tacirlerinin, çocuklarımızın geleceklerine göz dikenlerin… Zor bir dönemden geçiyoruz. Allah tüm çocuklarımızı bu illetten korusun. 

Etiketler :
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum