Yusuf el-Karadavî kimdir?

...

Karadavî; bir asırlık ömrünü; ilim, davet ve cihada adamış öncü ve örnek bir Müslümandır.

Karadavî; iman ettiği değerleri yaşama ve yaşatma uğruna çile çeken, sürgün yaşayan samimiyet timsali bir mümindir.

Karadavî; Müslümanlara karşı sergilenen vahşet ve kıyımlar başta olmak üzere her türlü hukuksuzluk karşısında öfkesi kabaran, sesini yükselten, açıkça tepki koyan, Müslüman kitleyle birlikte soluğu meydanlarda alan bir dava ve mücadele eridir.

Karadavî; İslamî sabiteleri muhafaza hususunda fevkalâde hassas, ictihad sahasına giren konularda maslahatı ve kolaylaştırmayı ilke edinen, her zaman insanı kazanmaya odaklı, ilimde-amelde-eylemde itidalli yaklaşım sahibi bir alim ve davetçidir.

Karadavî; ilmin haysiyet ve itibarını her zaman korumuş, Hakk'ın hatırını her şeyin üstünde tutmuş, zalime asla boyun eğmemiş bir asalet ve vakar örneğidir.

Karadavî; bütün sınırları aşarak yaşadığı çağda ömür süren (neredeyse) tüm müminlerin zihin ve gönül dünyalarına doğrudan ya da dolaylı biçimde dokunan, kalıcı güzel izler bırakan Allah’ın salih bir kuludur.

Karadavî; her renkten, her dilden, her cinsiyetten, her coğrafyadan sayısız insanın hüsn-i şehadetine mazhar olmuş bir bahtiyardır.Bu ne büyük ikramdır, lütuftur Allah’ım!Karadavî’ye mübarek olsun, bize de nasip olsun. (Doç. Dr. Ahmet Akbaş)

Yusuf el-Karadavî’den (rh.a) Alıntılar

Yeter ki seninle aram tatlı olsun, tüm yaşam acı olsa da. Yeter ki sen benden hoşnut kal, herkes bana kızgın olsa da. Yeter ki seninle aram iyi olsun, tüm âlem ile bozuk olsa da. Senden gerçek bir sevgi olduktan sonra başka her şey basit, zira toprak üzerinde ki her şey toprak olmaya mahkûmdur... (Niyet ve İhlas)

"Ve yeryüzü halkının tamamına davetimiz; Yeryüzünü bozgunculukla dolduran azgın tağutların zulmedip zorbalık yaptığı hâlihazırdaki yönetimlerin temellerinde genel bir devrim yapmaları, bu düşünce ve eylemdeki önderliği ellerinden almaları, tâ ki onu Allah'a ve ahiret gününe iman eden, Hak dinine tâbi olan, yeryüzünde büyüklenmeyen ve bozgunculuk yapmak istemeyen kişiler üstlensin." (Bir Düşünür Olarak Mevdudi)

Diliniz yalana alışmış olduğu için, her şeye, 'bu haram, bu helaldir' demeyin ki, Allah a karşı yalan uydurmuş olursunuz. Allaha karşı yalan uyduranlar ise saadete şüphesiz erişemezler. (İslam'da Helal ve Haram)

İslam, bireysel kazancı ilk hedef ve etkin güç olarak kabul eden kapitalist sisteme aykırı olarak ekonomi ve ahlakı birbirinden ayırmaz. İslam’a göre;her ticaret yapanın uyması gerekli olan dini, ahlaki ve hukuki düzenlemeler ve kurallar vardır. (Çağdaş Meselelere Fetvalar)

Kur'an'ı korumak, İmam Şâtıbî'nin "el-Muvafakat" isimli eserinde açıklandığı gibi Sünneti korumayı da beraberinde getirir. Çünkü Sünnet, Kur'an'ın bir açıklamasından ibarettir. (İslam Hukuku)

Kendi ayıbıyla meşgul olup, başkalarının ayıbını görmeyen insana müjdeler olsun. (Alim ve Tağut)

Yarınlar kimin haklı olduğunu ortaya çıkaracaktır. (Alim ve Tağut)

"Kim bir şeye vaktinden evvel kavuşmak isterse o şeyden mahrum edilmekle cezalandırılır." (İslam Hukuku)

İslâm'ın hedefi imanı yerleştirdikten sonra dünyanın devamını temin için fesadın kökünü kazımaktır. (İslam Hukuku)

Sabır, sadece hür olanların yutabileceği acı bir meyvedir. (Kur'an'da Sabır)

Öyle kişiler tanımışımdır ki, bunlar belli bir dönemde sert tutumları ve aşırılıkları ile bilinirlerdi. Sonra onlardan ayrı düşmüşümdür, ya da onlar benden. Belli bir süre görmemişizdir birbirimizi. Şimdi bunlar nerede, ne yapıyorlar diye sorduğumda aldığım cevap şu olmuştur: Ya bambaşka bir çizgide yürüyorlardır, -Allah korusun- tepeden tırnağa değişivermişlerdir, ya da akıl almaz bir gevşekliğin, çözülüşün pençesinde herşeyden kopuk bir hayat sürmektedirler. Evet. “Hızlı koşan çabuk yorulur.” (İslami Uyanışın Problemleri)

Kudüs Müslümanların ortak davasıdır. Bu beldenin bugün işgal altında olmasının sebebi dünya Müslümanlarının birlik ve bütünlüğünü kaybetmiş olmasıdır. (Her Müslümanın Ortak Davası Kudüs) Subheneke… Bihamdike… Esteğfiruke…

 

Etiketler :
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum