Güçlü kalabilmek lazım, her şartta, her koşulda

...

Bir insanın mevki, unvan ya da varlık sahibi olması, onu gerçekten güçlü yapar mı? Güçlü olmak, insanın kendisinden kaynaklanır. Gerçek anlamda güçlü olan insan, hiç bir mevki, unvan ya da maddi imkana sahip olmasa bile kendine güvenen insandır. Güçlü insan, içinde bulunduğu koşullar kötüleşse, sahip olduğu imkanları yitirse bile, kendi gücüyle yeniden başlayabilen, sonuç alabilen insandır…

Bir düşünceye, bir fikre, bir haksızlığa karşı, eğilip bükülmeden, hakka ve hukuka girmeden, yanlışa yanlışla karşılık vermeden itiraz edebilmek hayattaki en büyük kazanım bize göre bu… Kritik kararlara hızlı ve doğru bir yanıt verebilmeniz için psikolojik olarak güçlü olmanız gerekiyor. Gerek iş hayatında gerekse özel yaşantınızda psikolojik olarak güçlü olmak ve adeta yıkılmaz bir kale gibi sağlam olmak, hem sizin hem de çevrenizdeki insanların hayatını olumlu yönde etkileyecektir.

İster içe dönük olun, ister özgüveniniz düşük olsun, bu sanat öğrenilebilir ve mükemmelliğe kadar uygulanabilir. Kararınız iyi bir kalitedir, ancak düşüncelerinizi ve kararlarınızı nasıl ifade edeceğinizi öğrenmeniz gerekir. Kazan-kazan çözümü en iyi yaklaşımdır, ancak katı kararlar almak zorunda olduğunuz durumlar vardır, cesaret bu planlara bağlı kalmaktır, ancak akıllılık, dahil olan tüm paydaşları ikna ederken bunu sorunsuz bir şekilde halledebildiğiniz zamandır.

Hiç bir imkana sahip olmasalar bile, güçlü olan insanlar vardır. Bu insanların güçleri, cesaretlerine, çalışkanlıklarına, dayanıklılıklarına ve her türlü zorluğa rağmen mücadele etmekten vazgeçmemelerinden kaynaklanır. Güçlerini paradan, çevrelerinden, mevkilerinden, unvanlarından değil, kendilerinden alırlar. Sahip olduğu hiçbir şey insanı gerçek anlamda güçlü kılmaz. İnsan ne kadar çok şeye sahip olursa olsun, içinden gelen bir gücü yoksa, sahip oldukları ona gerçek bir güç vermediği gibi hiçbir zaman yeterli de gelmez, kendini güçsüz hissedenler ne kadar imkana sahip olurlarsa olsunlar hep daha fazlasına sahip olma ihtiyacı duyarlar.

Günün sözü:

“Kimine göre asalet soydadır, kimine göre boydadır. Kimine göre inceliktedir, kimine göre güzelliktedir. Kimine göre doğruluktadır, kimine göre dik bir duruşta.”

Etiketler :
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum