Her şeye rağmen yeni yıldan umutluyuz

...


Acısıyla-tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yeni yıl, herkes için farklı bir anlam taşıyor. Bazılarımız geçen yılların, bazılarımız bitmekte olan yılın bize neler kattığının ya da bizden neler götürdüğünün hesabını yapıyor, biten yıl neler yaptığımızı, neler öğrendiğimizi gözden geçiriyoruz. Çevremize yararlı olup olmadığımızı, zamanımızı iyi kullanıp kullanmadığımızı düşünürüz. Belki de pek çoğumuz, geride kalacak olan yıldan, daha çok yeni yıla odaklanıp umut dolu bir dilek listesi hazırlamaya başladık bile. Her yeni yıl; yeni atılımlar, yeni umutlar, yeni başlangıçlar ve yeni beklentileri içerisinde besler, her yeni yıl, yeni yenilikler, dilekler, “yeni umutlar yılıdır”, gerçekleşmese de…

Hani her sabah yeni bir umuttu? Hani her gecenin bir de sabahı vardı? Bu sözler kullanılırken anlamlı ise, yeni yıl neden anlamlı olmasın? Unutulmaması gereken bir şey var ki o da, hayat herkese istediğini verir. Biz hayattan ne istersek hayat bize onu verir. İstemek, ama gerçekte ne istediğini bilmektir önemli olan. İnsan bazen dilde başka, kalpte başka, ruhta başka şey ister. Bu üçlünün aynı istekte buluştuğu kişiler her istediğini elde edebilir. Kendi içinde uyumsuzluk yaşayan birine hayat da uyumsuz davranır. Ona ne istediğini öğrenene kadar tecrübeler yaşatır. İnsan önce kendini tanımalı neyi, neden istediğini tam olarak öğrenmeli.

Hayallerimizin bize uygun olması gerekir. Başkalarının hayalleri ile yaşamak başka bir şeydir, kendi hayallerinin peşinde koşmak başkadır. İnsan umutlarını gerçekleştirebilmek için kendi üzerine uyan hayaller kurmalıdır. Mutlaka kurulan hayaller büyük olabilir. Burada şu soruyu sormak durumundayız: “Ben bu hayali gerçekleştirecek enerji ve mücadele gücüne sahip miyim?” Eğer cevap evet ise, kişi istediği hayalin peşinden sonuna kadar yılmadan gitmeli ve sonunda elde etmelidir. Birçoğumuz yola çıkarken enerjimizin ya da mücadele gücümüzün yeterli olacağını düşünüyoruz. Yolda rastladığımız zorluklar hevesimizi kırıyor ve hayallerimizin peşinden koşmayı bırakıyoruz. İnsan neyi, neden istediğini bilmek durumundadır. Eğer biz neyi, neden istediğimizi bilmez isek elde edeceklerimiz bizi mutlu etmeyecektir.

Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakarak,  coşku ve umutlarla yeni bir yıla giriyoruz. Her başlangıç ümit doludur. Yeni yıllar, geçen bir yılın muhasebesinin yapılmasının yanı sıra, yeni yıla ilişkin yol haritasının, planlamaların, yaşanan tecrübeler ışığında gözden geçirilmesine de imkân sağlayan dönüm noktalarıdır.

Yeni yıl yeni umutlar…

“Bir insan umutları ve hayalleri olduğu sürece yaşayabilir”

Hoş gel 2023…

Etiketler :
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum