Kışlık kıyafet artık lüks oldu;

Kışlık kıyafet artık lüks oldu

CNG Haber ve Açıksöz TV muhabirleri, sokak röportajlarıyla Kastamonu’nun nabzını tutmaya devam ediyor. Türkiye’deki ekonomik sıkıntılar her sektörde olduğu gibi giyim sektörünü de etkiliyor....

Kış aylarının da yaklaşmasıyla vatandaşlar kışlık giyim ihtiyaçlarını karşılamak için mağazaların yolunu tutuyor, ancak fiyatlar cep yakıyor. CNG Haber ve Açıksöz TV muhabirleri, vatandaşlara en temel ihtiyaçlardan olan giyinme ihtiyacını karşılayıp karşılayamadıklarını sordu.

"İKİNCİ EL GİYSİLER TERCİH OLMAYA BAŞLADI"

Alım gücünün düştüğüne vurgu yapan Ahmet Dinçdemir isimli vatandaş; “Vatandaş olarak ne market ne de genel ihtiyacımızı rahatlıkla karşılayamadığımız bir duruma geldik. Asgari ücret malum 5 bin 500 lira, insanlar bununla evini mi geçindirecek, elektrik mi, doğalgaz mı verecek? Şartlar gerçekten çok ağırlaştı. İnsanlar temel ihtiyaç olan giysiyi arka plana atmak zorunda kaldı, eskiden almış oldukları giysileri ya da ikinci eli tercih etmeye başladı. Şartların ağırlığından kışlık alışveriş yapamadım. Bir mont almak istesem 700-800 lirayı gözden çıkarmam gerekiyor. Bir de sadece işimi görsün diye alırsanız bu fiyatlarla karşılaşıyorsunuz, markalı olsun, iyisi olsun derseniz ateş pahası. Mevsimler değişiyor mecbur almak zorundayız. Fiyatlar bir an önce insanların alabileceği seviyeye kadar düşürülmeli. En fazla 300-500 lira arasında olmalı ki herkes ihtiyacı olanı alabilsin. Gıda sektörüne bakılınca da durum değişmiyor. Yağ olsun, şeker olsun aşırı derecede zamlandı. Allah sonumuzu hayır etsin” ifadelerine yer verdi.

“ALIŞVERİŞE ÇIKTIĞIMIZ ZAMAN GİYSİ İKİNCİ PLANDA, ÖYLE BİR LÜKSÜMÜZ YOK”

Giyim sektöründeki fiyatları pahalı bulan Nuray Bostancı da; “Fiyatlar karşısında alma gücümüz yok. Kastamonu da kış erken geliyor ve hala mont veya bot alamadım. Bu soğuk havalarda bile ayağımda spor ayakkabı, üstümde ise yeleğim var. Hayat gerçekten çok pahalı. İyi bir dönemde değiliz, bu bir gerçek. Alışverişe çıktığımız zaman giysi ikinci planda, çünkü öyle bir lüksümüz yok. Karnımızı doyurmakla meşgulüz. 54 yaşındayım ve hala çalışıyorum. Çalıştığımla da anca boğazımı geçindirebiliyoruz. Evin kirası, elektrik, su derken aldığımız ucu ucuna yetiyor. Köşeye 5-10 lira para atıyım devri bitti. Dışarıya çıkıyorum, ihtiyacım olan birkaç parça giysi alıyım diyorum, bunu da mağazalardan değil, semt pazarlarına bakıyorum, aralarından en uygununu bulunca alıyorum. Eski ayakkabılarımızı, montumuzu da bu kış çıkarıp giyeceğiz. Başka çaremiz yok” dedi.

“İSTEDİĞİMİ ALAMIYORUM”

Asgari ücrette artış yaşansa bile bunun yeterli olmayacağını dile getiren Kemal Özlü ise; “Eşime bırakıyorum alışveriş olayını, çünkü o nerede indirim var, nerede fiyat daha düşük diye araştırma yapıyor. En uygun hangisiyse onu alıyoruz, istediğimi alamıyorum. Hayat gerçekten çok zor, her istediğimizi hiç bir zaman alamıyoruz" şeklinde konuştu. (Banu Türkmenoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum