Arama
Arama Sonuçları
Marmara depremi Kastamonu’yu da yıkar!
Prof. Dr. Mahmut Bilgehan, “Biz sadece merkez üssü Kastamonu olan bir depremden bahsetmiyoruz. Merkez üssü Marmara’da olacak bir deprem de bizleri çok ilgilendiriyor. Marmara’da olacak depremde belki de Kastamonu’daki binaları yıkacaktır.”
Çember daralıyor 81 ilde operasyon!
Son dakika haberi: 81 ilde 4 gündür devam eden Çember Operasyonlarında 3 bin 765 firari yakalandı.
Kastamonu’daki tehlike 600 yıllık yarışa engel oldu
Kastamonu’da “tehlikeli durum” olarak adlandırılan kurak geçen kış ayları sadece çiftçiyi değil 600 yıllık geleneksel kızak yarışlarını da etkiledi. 600 yıllık geleneksel kızak yarışları kar yağmadığı için bu yıl yapılamadı.
Kastamonu'daki bu durum hiç normal değil!
Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S) "2023 Küresel İklim Bulguları'nı açıkladı. Buna göre, 2023, 1850'den beri kayıtlara geçen en sıcak yıl oldu.
Vidinlioğlu'ndan Tahsin Babaş'a gönderme!
MHP'nin teşkilat toplantısında konuşan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, konuşmasında AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş'a gönderme yaparak; 'Ben senin bıraktığın izleri biliyorum. Maddi izlerini Olukbaşından girerken görüyoruz. Manevi izlerine gelince ona benim bir şey dememe gerek yok. Öyle değil 5 sene, 25 sene de geçse hatırlanacak kadar iz bıraktığın hepimizin hafızalarında" dedi.
Sert çıkış: 'Yok öyle yağma'
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İlke Karabacak, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ile Fatma Serap Ekmekci'nin 'bildiri' paylaşımlarına sert cevap verdi...
Yağmacı cezaevine gönderildi!
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce, Kastamonu merkezde konutta birden fazla kişi ile yağmacılık suçundan kesinleşmiş 7 yıl hapis cezası olan şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi.
Tarih yağmacıları suçüstü yakalandı
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığınca tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalar sonucunda, kaçak kazı yapan iki kişi yakalandı.
Soylu: Depremde 120 polisimiz şehit oldu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş Afet Kriz Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.
10 bin kişi ziyaret etti
Araç ilçesinde düzenlenen Araç Yayla Kış Festivali, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 10 bin kişi tarafından ziyaret edildi.
Kar yağışı, en çok çocukları sevindirdi
Cide ilçesinde şiddetini arttıran kar yağışı sonrası bazı aileler, çocuklarıyla birlikte kardan adam yaparak kartopu oynadı. Kastamonu’da yüksek kesimlerde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
Ilgarini’ye yeni rota belirlenecek
Pınarbaşı ilçesi Küre Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan, 858 metre uzunluğunda, 250 metre derinliği ile Türkiye’nin en derin 4’üncü mağarası olan Ilgarini Mağarasına daha kolay ulaşım sağlanabilmesi için Kastamonu Üniversitesi, yeni rota belirlemek için çalışma başlattı.
Beklenen kar yağmadı, lastikler elde kaldı
Küresel ısınmanın etkileri her gün yeni bir alanda ortaya çıkıyor. Ocak ayının sonlarında olmamıza rağmen beklenen kar yağışlarının kendini göstermemesi nedeniyle birçok ilde lastik satıcıları da zor günler yaşıyor.
Kuraklık tehlikesi!
Geçen yıl Ocak ayında kar kalınlığının 3 metreye kadar ulaştığı Kastamonu’da, bu yıl etkili olmayan kar yağışı tedirginliğe sebep oluyor. Yaşanan durumun meteorolojik kuraklıktan kaynaklandığını söyleyen Doç. Dr. Miraç Aydın, "Şu anda meteorolojik bir kuraklık yaşıyoruz. Yani yağış azlığından kaynaklı su kuraklığı yaşıyoruz. Su kıtlığının ilerlemesi tarımsal kuraklığa yol açabilir" dedi.
Yurduntepe, Türkiye'nin gözdesi olacak
Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ve aylık 115 bin TL bedelle tesislerin işletme hakkını eline alan Aras İnşaat bünyesindeki Kas Proje ve Yatırım A.Ş., Yurduntepe Kayak Merkezi'nin işletmesini resmen devraldı.
Kış lastiği el yakıyor!
Ülke genelinde kış lastiği takma zorunluluğu, 1 Aralık itibariyle başladı. Özellikle hava şartlarından dolayı meydana gelen trafik kazalarının önüne geçilebilmesi için kış lastiği hayati önem taşıyor. 44 yıldır Kastamonu'da faaliyet gösteren lastik ustası Mehmet Akça, kış lastiği kullanımının artan fiyatlardan dolayı azaldığını dile getirdi.
Tohumları elleriyle toprakla buluşturdular
Hanönü ilçesinde kış mevsimi öncesinde karakılçık buğdayı ekimi yapıldı. Geleneksel yöntemlerle ekim yapan çiftçiler, buğdayları elleriyle toprakla buluşturdu.
Firari şahıslar JASAT’tan kaçamadı
Farklı suçlardan haklarında hapis cezası verilen firari 3 şahıs, JASAT dedektifleri tarafından yakalanarak tutuklandı.
Yağmacılar tutuklandı
Kastamonu il merkezinde bir şahsın önünü keserek darp ettikten sonra elindeki telefonu zorla aldığı beyan edilen 2 şüpheli şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.
Yağma şüphelisi 3 şahıs gözaltında
Daday ilçesinde vatandaşların, bazı kişilerin tehditle kendilerinden para istediği, bu şahıslara zorla para verdikleri yönünde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapılması üzerine İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu yağma şüphelisi 3 şahıs gözaltına alındı.
Çetelere ‘müsilaj’ darbesi
Türkiye genelinde, aralarında Kastamonu’nun da bulunduğu 20 ilde gerçekleştirilen Müsilaj-2 Operasyonu kapsamında İzmir'de 'Camgöz' ve 'Beldekler' çetelerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 20 şüpheliden 10'u tutuklandı.
Aralarında Kastamonu da var
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda 20 ilde organize suç örgütü üyesi 233 şüphelinin yakalanmasına yönelik “Müsilaj-2 Operasyonu" başlatıldı.