Doğaseverlerin buluşma noktası: KADASK;

Doğaseverlerin buluşma noktası: KADASK

24 Ağustos 2016 tarihinde kurulan ve doğaseverleri bir araya getiren Kastamonu Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (KADASK), faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Başkanlığını Aile Hekimi Dr. Alp Arslan'ın yaptığı derneğin hedefi ise; hem doğa sporlarını yaygınlaştırmak, hem de doğa sporlarına bilhassa gençleri teşvik etmek. Öte yandan KADASK, afet ve olağan dışı durumlarda arama kurtarma ekibi de oluşturuyor. CNGHaber ve Açıksöz TV ekibi de, KADASK ile doğa yürüyüşüne katılarak dernek faaliyetleri hakkında detaylı bilgi aldı....

2016 yılından bu yana faaliyet gösteren KADASK, üyelerine doğa sporları hakkında bilgi vermek amacı güden, olağan dışı durumlarda da arma kurtarma faaliyetleri hakkında üyelerini bilgilendiren bir oluşum. Her hafta aile ortamı sıcaklığında gerçekleştirilen yürüyüş rotalarıyla KADASK, üyelerini hem doğa ile bir araya getiriyor, hem de doğa sporları hakkında bilgilenmelerini sağlıyor.

KADASK Başkanı Alp Arslan, yürüyüş esnasında dernek faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. 10 yıldır Daday ilçesinde aile hekimi olarak görev yapan Arslan, sadece tıp doktoru değil, aynı zamanda doğal yaşamı koruyan ve çevre bilinciyle üyeleri bilgilendiren maceraperest bir doğa doktoru... KADASK ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Arslan, derneğin 24 Ağustos 2016 tarihinde kurulduğunu, amacının da doğa ve doğa sporunun yaygınlaştırılmasını ve doğa sporunu gençlere sevdirmek olduğunu dile getirdi. Arslan aynı zamanda KADASK'ın afet ve olağan dışı durumlarda arama kurtarma ekiplerini oluşturduğunu da ekledi.

ARSLAN; "MODÜL EĞİTİMİMİZ 3 AŞAMADAN OLUŞUYOR"

KADASK'ta verilen eğitimler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Alp Arslan; "Modül eğitimimiz 3 aşamadan oluşuyor. Birinci modül eğitimimiz, doğa sporları için temel eğitimleri içeriyor.  2 gün süren bu eğitimimizin ilk gününde teorik bilgiler veriliyor, ikinci gününde ise üyelerimiz bilgilerini pratik olarak pekiştiriyor. Bu eğitimlerimiz aralarında UMKE ve AFAD'da görevli olan arkadaşlarımız tarafından veriliyor ve bu eğitimler için üyelerimizden herhangi bir ücret talebimiz olmuyor. İkinci Modül eğitimimizde, kamp ve trekkingler düzenliyoruz. Üçüncü modülde ise daha uzun süreli faaliyetler de hedeflerimiz arasında" dedi.

"TÜM DOĞASEVERLERİ DERNEĞİMİZE BEKLİYORUZ"

Tüm doğaseverleri derneğe beklediklerini dile getiren Arslan; "Derneğimize üye olmak isteyen doğasever arkadaşlarımız, bize 'Kadask37' adlı sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirler. Biz Dernek üyelerimizle her hafta bir araya geliyoruz. Üye olmak isteyen arkadaşlarımız dilerlerse bu buluşmalarımıza katılım sağlayarak, biz doğaseverlerle tanışabilir ve derneğimiz hakkında yüz yüze bilgi alabilirler. Tüm doğaseverleri derneğimize bekliyoruz" diye konuştu.

KADASK belgeseli Açıksöz TV YouTube kanalında yayında… (CNGHaber)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum