KEAH çalışanları yürekleri ısıttı;

KEAH çalışanları yürekleri ısıttı

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (KEAH) görev yapan sağlık çalışanları, yaptıkları kuru pastaları ve kurabiyeleri paketler haline getirerek deprem bölgesine ulaştırdı....

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında yıkılan binalarda enkazın altında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

“Asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerin ardından bölgeye 7'den 70'e herkes destek vermeyi sürdürüyor. KEAH’ta görev yapan sağlık çalışanları ve hemşireler, evlerinde yaptıkları kuru pasta ve kurabiyeleri paketler haline getirerek depremzedelerle bölgede görev yapan sağlık çalışanlarına gönderdi.

Yapılan yardımlar hakkında bilgilendirmede bulunan KEAH Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Saide Pakize Çetin, depremde hayatını kaybedenler için çok üzüldüklerini kaydetti.

Kendilerinin de moral olur umuduyla evlerinde kuru pasta ve kurabiyeler yaptıklarını ve bunu deprem bölgesine gönderdiklerini söyleyen Çetin, “6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için çok üzgünüz. Deprem sonrasında bölgeye çeşitli organizasyonlar yapıldığını, yakacak ve yiyecek yardımlarını gönderildiğini gerekse görsel gerekse yazılı basından takip ediyoruz. Bizlerde Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi hemşireleri ve sağlık personelleri adına bir şeyler yapmak istedik. Karıncanın yangına taşıdığı su misali oradaki gerek görev yapan sağlık çalışanlarına gerekse diğer kurum çalışanlarına bir nebzede olsa belki de moral olur umuduyla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetlerine bağlı çalışan arkadaşlarımız olarak evde yaptığımız kurabiye ve pastalardan birer kiloluk paketler hazırladık. Bu hazırladığımız paketlerin deprem bölgesine gönderilmesini sağladık. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğümüzün destek ve araçlarıyla Adıyaman’a gönderildi. Çok şey yapmak istiyoruz ama elimizden gelen bu, imkanımız bu. Arkadaşlarımızdan da bu konuda çok fazla ilgi gördük. Çok fazla destek verdiler. Afiyet olsun, Allah bir daha bu depremi, böyle bir afeti hiçbirimize bir daha yaşatmasın. Bu vesile ile bir daha pasta ya da kurabiye yapmayı nasip etmesin” dedi. (iha)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum