‘Büyük Türk Milleti’ işte budur!..;

‘Büyük Türk Milleti’ işte budur!..

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 şiddetinde depremlerin ardından bölgeye giden Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, bölge temaslarına Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’ta devam etti....

Vidinlioğlu, çok sayıda can kaybına sebebiyet veren ve asrın felaketi olarak nitelenen deprem sonrası bölgede temaslarını sıkı bir şekilde gerçekleştirdi. Bölgede yaraların hızla sarılabilmesi için Kastamonu Belediyesi olarak ilk günden itibaren seferberlik başlatan Vidinlioğlu, afetin yaşandığı illeri de ziyaret ederek yapılabilecek her şey için hazır olduklarını ziyaretlerinde belirtti.

Başkan Vidinlioğlu, ziyaretleri kapsamında son olarak depremin yaşandığı Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerine hareket etti. Osmaniye’de Belediye Başkanı Kadir Kara ile bir araya gelen Vidinlioğlu, Başkan Kara’ya hem geçmiş olsun dileklerini hem de baş sağlığı dileklerini ileterek bölge için üzerlerine düşen ne varsa Kastamonu olarak, tüm Türkiye olarak yaptıklarını belirtti.

KAHRAMANMARAŞ’TA ÇADIR KENTİ ZİYARET ETTİ

Vidinlioğlu’nun bir sonraki durağı ise Kahramanmaraş oldu. Başkan Vidinlioğlu, asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem afetinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta şehir merkezinde depremzedeler için kurulan çadır kenti ziyaret etti.

Çadır kentte afetten etkilenen çocuklar başta olmak üzere vatandaşlarla bir arada bulunan Vidinlioğlu, burada da tüm afetzedelerin yanında olduklarını yineledi. Vidinlioğlu ayrıca bölgede çalışmalarını sürdüren belediye ekiplerini, güvenlik güçlerini ve gönüllü çalışanları da ziyaret etti, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Kahramanmaraş’ta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu ile de bir araya gelen Vidinlioğlu; ‘Biriz, beraberiz. El birliğiyle, güç birliğiyle, gönül birliğiyle saracağız bu yarayı da’ diyerek birliktelik mesajını yineledi.

GÖNÜLLÜ DOKTORLARA ZİYARET

Başkan Vidinlioğlu’nun Kahramanmaraş’ta kurduğu önemli temaslarından bir tanesi de bölgeye Kastamonu’nun ilçelerinden giden gönüllü doktorları ziyaret etmesi oldu. Ziyaretle ilgili Vidinlioğlu; “Kastamonu’muzun ilçelerinden Kahramanmaraş’a gönüllü olarak yardım için gelen doktorlarımızın yanında olduk. Allah onlardan razı olsun. Verdikleri mücadele için her birine gönül dolusu teşekkür ediyorum. Sadece onlara da değil bu vesile ile bölge için seferber olan, dur durak bilmeden çalışan herkese de can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Öyle bir birliktelik var ki, öyle bir adanmışlık var ki bölge için tarifi pek mümkün değil. Büyük Türk Milleti nedir? İşte budur. Buradadır. Tek yürektir” dedi.

“KASTAMONU BURADA, TÜRKİYE BURADA”

Başkan Vidinlioğlu’nun ziyaretlerinde son durağı Hatay oldu. Depremden en fazla zarar gören illerden bir tanesi olan Hatay’da Vidinlioğlu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, MHP MYK Üyesi Tarkan Toper, MHP Önceki Dönem İstanbul İl Başkanı Birol Gür ve Avukat Serkan Toper ile görüştü.

Vidinlioğlu ziyaretle ilgili açıklamasında; “Asrın felaketinin yıkıcı etkinlerinin en ağır şekilde yaşandığı illerimizden bir tanesi olan Hatay’a geldik. Burada da bölge için geçmiş olsun dileklerimizi ve baş sağlığı dileklerimizi ilettik. Ayrıca çalışmalarla ilgili olarak istişarelerimizi de yaptık. Böylesi yıkıcı bir afetin açtığı yaraları ancak ve ancak birlik beraberlik içerisinde sarabiliriz. İşte bu yüzden tek yürek olduk, ‘tüm Türkiye tek yürek’ dedik. Her fırsatta ifade ettiğim gibi geri getirebileceğimiz her şey için biz buradayız. Kastamonu burada, Türkiye burada” dedi.

Başkan Vidinlioğlu Hatay’da ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmelerini gerçekleştirdi. Vidinlioğlu, afet koordinasyon merkezinde bir araya geldiği Soylu ve Koca’ya Kastamonu olarak yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi, istişarelerde bulundu. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum