Deprem bölgesindeki harcırahlarını depremzedelere bağışladılar;

Deprem bölgesindeki harcırahlarını depremzedelere bağışladılar

Depremin ilk gününden itibaren Adıyaman’ın Besni ilçesinde enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için çalışan ve anne Rukiye Kaçmaz ve 6 yaşındaki Kızı Hacer Kaçmaz’ı enkaz altından sağlıklı bir şekilde çıkaran, Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekipleri, görev harcırahları olan 8 bin TL’yi AFAD’a bağışladılar....


Adıyaman’ın Besni ilçesinde enkaz altında çalışmalarını sürdüren ekipler, Depremden 44 saat sonra, 9 saatlik çalışma sonucu Rukiye Kaçmaz’ı sağlıklı bir şekilde enkaz altından çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etmişlerdi. Hemen yanında sesli iletişime geçtikleri 6 yaşındaki Hacer Kaçmaz’ı 3 saatlik çalışmanın ardından kurtardıktan sonra, 4 saatlik çalışmanın ardından ise Hatice Metin’i enkaz altından çıkartmışlardı.

Deprem bölgesinde ki çalışmalarını tamamlayan ekipler, Taşköprü ilçesine dönerek, İlçe Kaymakamı Bekir Özen ve Belediye Başkanı Abdullah Çatal tarafından teşekkür ve başarı belgesi ile ödüllendirildi.

İtfaiye Müdürü Uğur Karaduman, hayatında hiç unutamayacağı yerin anne ve kızı kurtardıkları Bağkur Apartmanı olacağını belirterek, yaptığı açıklamada; “Belediye Başkanımız Sn. Abdullah Çatal’ın talimatları doğrultusunda depremin ilk gününde ilçemizden Adıyaman’ın Besni ilçesine hareket ettik.

Afad Koordinasyon Merkezimizin bizlere vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda, Bağkur Apartmanının enkaz altından Rukiye Kaçmaz ile sesli iletişime geçerek 9 saatlik çalışmamızın ardından sağ sağlim kendisini çıkarttık. Rukiye Kaçmaz’ın dedikleri halen kulağımda “Kızım da orada kızımı da kurtarın” demesi yüreğimde kaldı. Hemen 6 yaşındaki kızımızla sesli iletişime geçerek, 3 saatlik bir çalışmanın ardından Hacer kızımı sağ sağlim çıkarttık. Umudumuz o kadar yüksekteki  hemen başka bir enkaz alanına geçerek, 4 saatlik süren enkaz çalışmamızda Hacer Metin’i enkaz altından çıkarttık. Ben ve personelimiz her bir adımda daha büyük umutlarla çalışmalarımızı sürdük. Hayatımda Bağkur Apartmanı’nın ayrı bir yeri var. 6 yaşındaki Hacer’in o gözlerinde ki mutluluğunu hiçbir zaman aklımdan silemem. Ekip arkadaşlarımız ile ortak aldığımız karar neticesinde görev harcırahlarını  olarak bizlere verilen 8 bin TL’yi AFAD’a bağışlayarak, deprem de etkilenen vatandaşlarımıza bir nebzede olsa yaralarının sarılmasında da faydamız olsun istedik. Rabbim bir daha böyle acılar göstermesin, vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim” dedi. (Bülten)


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum