Taşköprü OSB’ye kendir yatırımı;

Taşköprü OSB’ye kendir yatırımı

Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer tahsisleri hızla devam ediyor ve sevindirici gelişmeler ardı ardına geliyor. Son olarak Emek Giyim İnş. Gıda Otom. Nalburiye Taş. San. ve Tic. Ltd. Şti. sahibi Haydar Sumak Taş ve Belediye Başkanı Abdullah Çatal arasında yaklaşık 20 bin metrekarelik yer tahsisi konusunda imzalar atıldı....


Taşköprü OSB’de kurulacak olan fabrikada endüstriyel kenevirden elde dilen elyaflar ipe dönüştürülerek, ipten kumaş, kumaştan ise çeşitli ürünler elde edilecek. Ayrıca fabrika bünyesinde üretim yapan kişilere alım garantisi vererek, tohum desteği ziraat mühendisi desteği ve hasat konusunda destek sağlayacak. 19 ilde izin verilen kenevirin üretimini yapacak fabrika, istihdam yönünden Taşköprü’ye büyük katkı sağlayacak.

ÇATAL: “İSTİHDAM ŞEHRİ OLMA YOLUNDAYIZ”

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal; “İlçemizin gelişiminde her gün yeni adımlar atarak, geçmişten aldığımız güçle geleceğimize sanayi memleketi olma yolunda istihdam sorununun kalmadığı bir ilçe miras bırakma gayretindeyiz. Yer tahsisinde bulunduğumuz fabrikamız ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun. İstihdam şehri olma yolundayız ve bu gurur hepimizin” dedi. (Hamza Sefa Yılmaz)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum