Arama
Arama Sonuçları
Burası Kastamonu!.. Yeni muhtar ‘kağıt bardak’tan çıktı
İnebolu ilçesinde oyların eşit olması sebebiyle muhtar adayı karton bardakta kura çekimi yapılarak belirlendi. Kurada muhtar olamayan aday, YSK'ya itirazda bulunarak kuranın kapalı kutuda yapılmasını talep etti. 
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
İç sularda av yasağı başlayacak
15 Haziran tarihleri arasında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın gibi diğer balık türlerinin avlanması yasaklandı.
Kastamonu, Trabzon, Rize, Samsun, Sinop, Amasya, Artvin, Bolu, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Zonguldak. Tehlike devam ediyor
Kastamonu, Trabzon, Rize, Samsun, Sinop, Amasya, Artvin, Bolu, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Zonguldak. Tarih verildi, bol bol yiyin. Ne hamsi ne istavrit kalacak
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
TBMM heyeti, Kastamonu’da balıkçılığın sorunlarını araştırdı  
Balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunların araştırmak amacıyla kurulan TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, İnebolu ilçesinde problemlerin çözülmesi için incelemelerde bulunarak sektör temsilcileri ile buluştu.  
Felaketin vurduğu ilçede son durum!
Olumsuz hava koşulları barınakta iz bıraktı. Abana Balıkçı Barınağı şiddetli fırtınanın ardından hasar aldı.
Havalar soğudu, Kastamonu sahilleri ayılara kaldı  
İnebolu ilçesinde havaların soğuması sonrası boşalan sahiller, ilçe merkezine inen ayılara kaldı. Anne ayı ve yavrusu, gece saatlerinde sahilde gezinirken görüntülendi
Yeni sezonun ilk balıkları tezgahta: İŞTE FİYATLAR...
1 Eylül’de biten av yasağı sonrası yeni sezonun ilk balıkları tezgahlarda yerlerini almaya başladı.
Dev dalgalar sahili dövdü
Batı Karadeniz Bölgesinde yağış ile birlikte etkisini gösteren fırtına, Karadeniz üzerinde dev dalgalar oluşturdu. Cide, Çatalzeytin ve İnebolu ilçelerinde fırtına sebebiyle dev dalgalar oluştu. Fırtına sebebiyle denizin üzerinde köpükler birikirken, denizin rengi ise kahverengine büründü.
8 kiloluk levrek, 2 bin liraya alıcı bekliyor
İnebolu ilçesi açıklarında yakalanan kilogramlık levrek, 2 bin liradan tezgahta alıcı bekliyor.
‘Çiftçimiz, zor şartlara rağmen üretimi sürdürdü’
Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Hava koşullarının da geçen yıla göre iyi gitmesiyle bitkisel üretimde önemli bir artış yaşandı. Çiftçilerimiz, zor şartlara rağmen üretimini sürdürdü” dedi.
81 ilde 716 düzensiz göçmen yakalandı
İçişleri Bakanlığı koordinesinde emniyet, jandarma ve Sahil Güvenlik birimleri tarafından 81 ilde düzensiz göçle mücadeleye yönelik düzenlenen huzur operasyonlarında 28 organizatör gözaltına alındı, 716 düzensiz göçmen yakalandı.
2022’de 37 milyon lira ceza uygulandı
Tarım ve Orman Bakanlığı, su ürünlerinde kaçak avcılığa yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, 2022 yılında toplam 199 bin 702 denetim gerçekleştirerek 37 milyon TL ceza uyguladı.
‘1 yıl yetecek suyumuz var’
>>>Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt; “2022 yılında ilimiz bir sel felaketi yaşadı. Bu da Ilgaz İshale Hattı’nda çok büyük bir yaraya neden oldu. Bu hasarın 50 milyon civarında bir maliyeti oldu. 7,5 milyonu devletimiz karşıladı, kalan kısmını kendi öz kaynaklarımızdan tamamladık. Şu anda barajımızda yüzde 50’ye yakın bir suyumuz var. Ilgaz’dan gelen su kaynağımızda da biraz azalma oldu. Su tasarrufu yapmayı kendimize borç bilmeliyiz. Şu an 1 yıl yetecek kadar suyumuz var. Fakat bu sadece içme suyu kullanıldığında yetiyor. Sulamaya kullanıldığında bu süre daha da düşecektir” dedi.
Tarlada yangın var!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Aralık ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıkladı. TÜİK tarafından verilen bilgiye göre; tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 151,03, aylık ise yüzde 4,82 arttı.
Küçük ölçekli balıkçılara destek ödemeleri artırıldı
Tarım ve Orman Bakanlığınca, küçük ölçekli balıkçılıkta 2023 yılı için destek tutarları Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle artırıldı.
‘Liyakat sahibi ziraat mühendisleri atanmalı’
Türkiye’de tarım öğreniminin başlamasının 177’nci yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Baki Remzi Suiçmez, meslektaşlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.
Bölgedeki yaban hayvanlarının yaraları Sarıkum’da sarılıyor
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, yaralı, hasta ve doğada aç kalmış yaban hayvanlarının yaraları sarılıyor. 2022 yılında Sinop’ta 329 yaban hayvanı bakım ve rehabilitasyona alındığı açıklandı.
Tekneden denize düşen balıkçı öldü
İnebolu’da ağ attığı sırada teknenin devrilmesi neticesinde denize düşen balıkçı hayatını kaybetti. İlçeye bağlı Özlüce Köyünde teknesiyle denize açılan balıkçı Hakkı Özkan, sahilde ağ atarken kayığın devrilmesi neticesinde denize düştü.
Karadeniz’de hamsi bolluğu
Karadeniz'e açılan balıkçılar, Cide Limanı’na kasalar dolusu hamsi ile döndü. Geçen yıl sınırlı miktarda avlanan hamside bu yıl bolluk yaşanıyor. Palamut bolluğu ile başlayan avlanma sezonunda, son 1 haftadır ağlar hamsiyle dolmaya başladı. Birçok balıkçı, hamsi bolluğunun yaşandığı Kastamonu’nun Cide ve İnebolu açıklarında Karadeniz’e ağlarını attı. Balık tekneleri, Cide ilçesinde bulunan limanlara binlerce kasa hamsi ile döndü. Limanda indirilen hamsi dolu kasalar kamyonlara yüklendi. Vatandaşlar ise indirimli hamsi alabilmek için limanda kuyruk oluşturdu.
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.200 Sözleşmeli Personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.200 Sözleşmeli Personel alacak
Umutlar tükeniyor
Cide ilçesinde 1 ay önce teknesiyle denize açıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Doğan Çelen’i arama çalışmaları sonlandırıldı.
TKDK, 11 yılda tarımsal kalkınmanın itici gücü oldu
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, bugüne kadar IPARD Programı destekleri ile ülke genelinde toplam yatırım tutarı 25 milyar TL, toplam hibe tutarı 12,5 milyar TL olan 23 bin 233 adet proje ile sözleşme imzalandığı kaydedildi.
Teknik yardım çalışmaları başladı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında uygulanan “Sinop'ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi” teknik yardım çalışmaları başladı.
Tarımda üretici enflasyonu yüzde 156'ya çıktı
Tarım ürünleri üretici fiyatları (Tarım-ÜFE) eylülde yıllık yüzde 156, aylık yüzde 7,14 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksi gerçekleşmelerini açıkladı.
Şimdi palamut zamanı
Kastamonu’da balık sektöründe öncü olan By Sırrı Vefa Balıkçılık, müşterilerini her daim en taze ürünleriyle buluşturuyor. Balık sezonu hakkında değerlendirmelerde bulunan By Sırrı Vefa Balıkçılık sahibi Uğur Vefaoğlu; “Palamut bolluğu yaşanıyor” dedi.