Doğrusu kıskandım başkan…

...

Uzun bir süredir okurlarımız soruyor; “Neden artık yazmıyorsun” diye. Daha önceden yazmıştım ama tekrardan altını çizmekte fayda var. Değerli okurlarım; Ekim ayı içinde sol gözümden Ankara’da iki ayrı operasyon geçirdim, 8 Şubat’ta üçüncü operasyonu geçireceğim. Bilgisayar kullanmakta zorlandığım için yazma zorluğu çekiyorum. Bir süre daha yazamayacağım ama bugünkü yazımı hafta sonu iki günde bitirebildiğimi belirtmek isterim…

Uzun bir süredir Tosya’nın çalışkan ve gayretli Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’den davet alıyorduk. Bir süredir de gerek yeni dernek oluşumumuzdan, gerek sağlık sorunlarından dolayı ziyareti gerçekleştirememiştik.

Havaların da açık ve güneşli olmasını fırsat bilerek geçtiğimiz Cumartesi günü Kastamonu Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu ve bazı meslektaşlarımızla birlikte Tosya’dan gelen davete icabet ettik.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Türkiye’nin en genç belediye başkanı olarak koltuğa oturan Volkan Başkanı ilk olarak makamında ziyaret ediyoruz. Başkan ile uzun uzun gerek Tosya’nın, gerekse coğrafyamızın meselelerini hasbihal ediyoruz. Ziyaretimizde ilçesine yaptıklarını anlatırken heyecanını ve bu iş için ne kadar liyakat sahibi olduğunu hemen fark ediyoruz…

Kendisi Orman Endüstri Mühendisi… Çok genç, sempatik ve bir o kadar da güleryüzlü... Genç, dinamik ve enerji dolu... Sanırsınız ki 40 yıllık belediyeci. İlçesine yaptığı parkları, yollara döşediği parkeleri, çiçekleri, böcekleri hiç anlatmıyor. “Onlar bizim rutin işlerimiz” deyip geçiyor. Tosya için hayati önem taşıyan büyük yatırımlarını büyük bir heyecanla anlatıyor ve bizler de büyük bir keyif ile dinliyoruz.

Arkadaşlarım ve ben pür dikkat dinledik. Dinlemekle kalmadık, yapılan ve başkanın büyük proje olarak adlandırdığı 5 nokta atışı projeyi yerinde görme imkanı bulduk.

Başkan anlatıyor; “İlçemiz Uluslararası D-100 Karayolu üzerinde, yola yakın bir yerde şehirlerarası bir otogara ihtiyaç vardı, çok şükür söz verdik ve yaptık. Oto galericileri için galericiler sitesine ihtiyaç vardı. Çok şükür söz verdik ve yaptık en kısa zamanda açılışını yapacağız. İlçemizin sağlıklı içme suyuna ihtiyacı vardı. Ilgaz’dan birinci sınıf sağlıklı suyu getirdik ve arıtma tesisimizi kurduk ve Tosyamızın en az 30-40 yıllık su ihtiyacını çözüyoruz az bir işimiz kaldı. Yüzde 95 tamamlandı. Tosyalı hemşehrilerimiz, birinci sınıf sağlıklı suyun yanında arıtılmış su içecek. Devrekani Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi, Kastamonu Hayvan Pazarı, Osmancık, Çerkeş ve Ilgaz ilçelerini baktığımızda Tosya coğrafya olarak hayvancılıkta tüm bunların merkezinde. Biz de bu potansiyeli değerlendirmek adına coğrafyamızın en büyük modern kapalı hayvan pazarını ve mezbahanesini yapıyoruz. Başladık inşallah en kısa zaman bitecek. Spor Toto’nun sponsorluğunda yarı olimpik tam donanımlı bir yüzme havuzu yaptık. Kültür Merkezi’mizde sadece nikah kıyılıyordu yeniden düzenlemesini yaparak sinema, tiyatro, konferans salonu ve gençlerimiz için sağa sola savrulmamaları için devletimizin eğitimli ve donanımlı öğretmenleri nezaretinde dershane hizmeti veriyoruz. İlçe olarak bunun karşılığını ileriki yıllarda alacağız inşallah.”

Kastamonu’dan gittiğimiz meslektaşlarımız ile birlikte tüm dikkatimizle Volkan Başkanı pür dikkat dinledik. Diğerleri gibi ne pandemiyi ne de ekonomik krizi bahane ediyordu. Heyecanlıydı, enerjikti, her şeyden önce tembel değildi(!) Eğitimli olmasına rağmen “Her şeyi ben biliyorum demiyor.” Bilakis araştırıyor, bilenlere soruyor ve sonra üzerine gidiyordu. Ankara’ya kendi zevki ve sefası için değil, büyük projelerine kaynak bulmak ve destek almak için gidiyor ve tuttuğunu da koparıp geliyordu.

Son 2-3 yıldır Kastamonu’da zaten gerek siyasi çevrelerde gerekse vatandaşlar arasında sürekli duyuyordum. “Ya abi siz gazetecisiniz. Tosya’nın bir başkanı varmış. Fişek gibiymiş. Yerine sığmıyormuş. Turhan Topçuoğlu’nun 4 dönemdir yaptığı büyük projeleri adam 3.5 yıla sığdırmış, neden gidip bir kere haber yapmıyorsunuz?” şeklindeki sorularla sık sık karşılaşıyorduk.

Evet sevgili okurlarım, sevgili hemşehrilerim... Parti farkı gözetmeksizin tüm kalbimle söylüyorum; Allah şahit olsun ki; Kastamonu’da 4 dönem belediye başkanlığı yaptığı için ve de kalıcı büyük projelere imzasını attığı için efsane başkan olarak anılan Turhan Topçuoğlu’nun 4 dönem yani 20 yıla sığdırdığı o büyük projeleri Tosya’nın Şehrül-Emini Volkan Kavaklıgil başkan 3.5 yıla sığdırıvermiş! Şaşırmadım dersem yalan olur.

Tüm yöneticilerden son zamanlarda duymaya alıştığımız ekonomik kriz ve pandemi bahanesini bir kere olsun duymadık Volkan Başkan’dan…

Kastamonu Gazeteciler Derneği olarak yaptığımız ziyaretimize MHP İlçe Başkanı Suat Bazlamacçı ve bazı belediye meclis üyeleri de katıldı. Suat Başkana soruyorum “başkan siz ne yaptınız böyle” diye…

MHP İlçe Başkanı aynen şu cevabı veriyor; “Valla İzzet bey biz de Volkan Başkana yetişemiyoruz!”

Önce duyduk, sonra sosyal medyadan takip ettik. Devamında gittik ve kendi gözlerimizle gördük.

Volkan Başkan’ı kimseyle kıyaslamıyorum. Bu genç adam 3.5 yılı çok iyi değerlendirmiş. Doğrusu şu ki; Tosyalı hemşehrilerimiz gerçekten şehirlerini emin bir genç adama teslim etmişler…

Valla Tosyalıları kıskanmadım dersem yalan olur…

 

Günün Sözü: “Yiğidin hakkını, yiğide vermek lazım…”

Etiketler :
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum