Olukbaşı’nda ‘kavşak’ isyanı büyüyor!;

Olukbaşı’nda ‘kavşak’ isyanı büyüyor!

Kastamonu’da saraçlar ve Beyçelebi Mahallelerinin birleştiği noktada yer alan ve sık sık yaşanan tıkanma nedeniyle vatandaşların ‘zulüm kavşağı’ olarak nitelendirdiği alandaki sorun her geçen gün büyüyor....

Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren Kastamall Alışveriş Merkezi’nin önünde yer alan ve 6 yolu birbirine bağlayan kavşak, yayalar için adeta kâbusa dönüşmüş durumda. Hem yayaların hem de araçların kurallara uymadığı, uyamadığı kavşakta, özellikle akşam saatlerinde yetersiz aydınlatma nedeniyle tehlike daha da artıyor. Açıksöz Gazetesi’nin daha önce de gündeme taşıdığı bu sorun, yetkililerin dikkatine sunulmasına rağmen çözüme kavuşmadı.
Açıksöz’e özel açıklamalarda bulanan Saraçlar Mahallesi Muhtarı Sadettin Küçüktarakçı, söz konusu kavşakla ilgili sıkıntıları içeren yeni bir dilekçe hazırlandığını ve çözüm odaklı adımlar atılacağını belirtti.


VATANDAŞ, BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYOR
Kavşakta acilen sinyalizasyon çalışması yapılması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, çözümün üst geçit, yaya geçidi ya da daha etkili bir ışıklandırma sisteminde olduğunu vurguluyor. Konuyla ilgili görüşlerini aktaran vatandaşlar şunları kaydetti; “Üst geçit yapılmasını istiyoruz, Kastamonu’da birkaç tane var ama burada yok, karşıdan karşıya geçerken zorlanıyoruz. Ne arabalar, ne de yayalar kurallara uymuyor. Bu bölgede hiç üst geçit yok. Bu bölgeye kesinlikle bir yaya geçidi lazım. Karşıya geçerken çok zorlanıyoruz. Bazı şoförler yayalara hiç anlayış göstermiyor, durmuyorlar yola da çıkmış oluyorsun, hareket edemiyorsun. Kastamall önüne trafik lambası konmalı. Karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca bekliyoruz. Yoğunluk olduğu günlerde çok tehlikeli hale geliyor. Bu kavşakta arabalar da, yayalar da çok zorlanıyor, burada ışıklandırma sistemi olsa iyi olur.”
Yetkililerin bir an önce bu duruma müdahale etmesi ve vatandaşların güvenliğini sağlayacak bir çözüm üretmesi bekleniyor. (Mesud Huseynli / ÖZEL HABER)

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum