ETF’ler Kriptolar İçin Neden Önemli? BTC ve ETH ETF’lerinde Son Durum!;

ETF’ler Kriptolar İçin Neden Önemli? BTC ve ETH ETF’lerinde Son Durum!

Kripto para piyasası için önemli pek çok gelişme yaşıyoruz. Ama bunlardan belki de en önemlileri arasında spot ETF’lerin onaylanmasını sayabiliriz. Spot Bitcoin ETF’leri ile Ethereum ETF’lerinin kripto para piyasasında oldukça önemli bir yere sahip olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz....

Spot ETF'lerin Kripto Para Piyasası İçin Önemi Nedir?

Öncelikle spot ETF'ler, bireysel ve kurumsal yatırımcıların doğrudan kripto paralara yatırım yapmalarına gerek kalmadan, bu varlıklara kolaylıkla erişim sağlar. Bu, özellikle kripto para borsalarında işlem yapma konusunda tereddüt eden veya bu platformlarda hesap açmak istemeyen yatırımcılar için geçerlidir.

Bunun yanında spot kripto ETF'leri, kripto para birimlerine olan talebi artırarak piyasa likiditesini artırabilir. Daha fazla likidite, daha stabil fiyatlar ve daha az fiyat manipülasyonu anlamına gelir.

Ayrıca kripto para piyasasının daha olgun ve gelişmiş bir finansal piyasa olarak kabul edilmesine yardımcı olabilir. ETF'lerin varlığı, kripto paraların sadece spekülatif amaçlar için değil, aynı zamanda kurumsal yatırımcılar için de geçerli bir yatırım aracı olarak görülmesini sağlayabilir.

Bunların yanında ETF'ler, kripto para birimlerinin fiyatlarının belirlenmesinde daha fazla saydamlık ve verimlilik sağlayabilir. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin gerçek zamanlı fiyatlarını ETF'ler aracılığıyla daha kolay takip edebilir.

Bitcoin ve Ethereum ETF’lerde Son Durum

Bir kripto para haber sitesi olan COINTURK’te de ifade edildiği gibi 10 Ekim’de spot Bitcoin ETF’lerinden ciddi miktarda net çıkışlar gözlendi. Toplamda 120.76 milyon dolarlık bir çıkış kaydedilirken bu süreçte herhangi bir giriş olmadı. Mevcut tablo kripto para piyasasında endişe yaratırken yatırımcıların spot Bitcoin ETF’lerindeki pozisyonlarını yeniden değerlendirdiklerini gösteriyor. Blackrock’un Bitcoin ETF’si olan IBIT, 10,83 milyon dolarlık çıkışla dikkat çekti. Benzer şekilde Grayscale’in GBTC‘sinden 18.52 milyon dolar, Fidelity’nin FBTC‘sinden ise 33.79 milyon dolar çekildi.

Aynı tarihte spot Ethereum ETF‘lerine ise 3.06 milyon dolarlık net giriş oldu. Bu durum spot Bitcoin ETF’lerinden farklı bir eğilimin Ethereum’da görüldüğünü ortaya koyuyor. Blackrock’un ETH ETF’sine 17.85 milyon dolarlık önemli bir giriş olurken, Grayscale’in mini ETH ETF’sine 3.34 milyon dolarlık giriş oldu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum