İnebolu-Türkeli seferleri talebine valilikten 4. kez red;

İnebolu-Türkeli seferleri talebine valilikten 4. kez red

Sinop Valiliği, Türkeli-İnebolu arası karşılıklı minibüs seferleri yapılması talebini 4’üncü kez reddetti....

Türkeli Sahil Minibüsçüler Kooperatifi, Türkeli-İnebolu arası minibüs seferlerinin 4. kez reddedilmesine tepki gösterdi.

Önceki yıllarda Ayancık ile İnebolu arasında minibüs hattının bulunduğunu ve bu hattın kaldırılmasının ardından bölgedeki insanların büyük bir mağduriyet yaşadığını belirten Türkeli Sahil Minibüsçüler Kooperatifi üyelerinden Ergünay Efe, bunun üzerine vatandaşların talepleri doğrultusunda yüz yüze de yaşanan mağduriyetin aktarıldığını, ancak Sinop Valiliği’ne sunulan Türkeli-İnebolu hattının kurulması taleplerinin üst üste 4. kez reddedildiğini açıkladı.

“BÜYÜK BİR MADDİ KÜLFET, MAĞDURİYET YAŞANIYOR”

Türkeli-İnebolu minibüs hattıtın kurulmamasının sağlık, eğitim ve adli yönden büyük mağduriyetlere yol açtığını dile getiren Efe şöyle konuştu: “Türkeli, Çatalzeytin ile birbirine yakın ilçe oluşu, birçok konuda birbirine sağlamaktadır. Türkeli ilçesinde yaşayan Çatalzeytinli sayısı neredeyse yüzde 10’u bulmakta. Buradaki Çatalzeytinli vatandaşların adli yönden bir sorunları olduğunda Çatalzeytin’in adli yönden İnebolu’ya bağlı olması sebebiyle İnebolu’ya gitmesi gerekiyor. Taksi tutup gidebilir ancak herkesin durumu aynı değil. Her gün bir sefer yapılması burada yaşayan Çatalzeytinlilerin de ihtiyaçlarını karşılayabilir. Aynı şekilde Çatalzeytin-İnebolu minibüsü hattının olmaması nedeniyle Çatalzeytin’in en uzak köylerinden birinin adli konuda bir sorunu olduğunda 1-2 gün sürecek bir maratonun içine giriyor. Aynı zamanda büyük bir maddi külfet, mağduriyet yaşanıyor.

Sağlık konusunda da Türkeli halkı, bazı branşların olduğu Ayancık’a gidiyor. Ancak İnebolu hattı kurulsa, tedavisini diğer bir yakın ilçesi olan İnebolu’ya da gidebilir. Aynı zamanda İnebolu’da, Ayancık’ta bulunmayan branşlar da mevcut. Üçüncü husus, bu bahsettiğimiz bölgede 6 yüksekokul var. Bu öğrencilere sosyal anlamda böyle bir hizmet sunmak gerekir. En yakınındaki Çatalzeytin, Abana gibi ilçelere bile ulaşamıyorlar. Ulaşsalar da büyük zorluk çekiyorlar. Öğrencilerin çevrede hangi ilçe var, nerede ne var haberleri yok. Dördüncü husus da bu bölgedeki insanların aileleri ve yakınları. Türkeli’de yaşayan da İnebolulu olan yüzde 20’lik bir kesim var. Araçları olmazsa büyük mağdurlar. Yine İnebolu, Abana ve Bozkurt bölgesinde Türkelili olup da ‘Bir tanıdık gelse de gitsek’ diyen birçok insan biliyorum” diye konuştu. (Türkeli’nin Sesi) 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum