Abdurrahman Paşa Lisesi'ndeki yurt kararına tepki yağdı!;

Abdurrahman Paşa Lisesi'ndeki yurt kararına tepki yağdı!

Abdurrahmanpaşa Lisesi Erkek Öğrencilerinin 4 kilometre uzaklıktaki başka okul yurduna  yerleştirilecek olmasına velilerden tepki geldi. Erkek öğrencileri velileri adına açıklama yapan Mustafa Toklu;  “Çocuklarımızı mağdur etmeyin, çocuklarımızın uzak yerden gelip gitmesi ile ilgili olacak olumsuzluklarına da sebep olmayın” dedi....

"BU DURUMDAN ÖĞRENCİ VELİLERİNİN HABERDAR EDİLMEMESİ RAHATSIZLIK YARATMIŞTIR"

Yılmaz Toklu yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  " Kastamonu İl Merkezindeki Abdurrahmanpaşa Lisesi kurulduğu 1885 yılından bu yana Eğitim-Öğretim hayatına devam etmekte olup, Milli Eğitimin en eski ve tarihi kurumlarındandır.  Kastamonu Valisi Abdurrahmanpaşa tarafından yaptırılmak suretiyle hizmete açılmış bulunan ve çok sayıda bürokrat, öğretmen, bakan, siyasetçi ve sporcu yetiştiren lisede öğrenim gören velisi bulunduğumuz erkek öğrenciler yatılı olarak bulunmaktadır. Ancak son dönemde erkek öğrencilerin kalmakta olduğu yatılı yurdun kız öğrencilere tahsis edilmek istenildiği bilgisine ulaşılmıştır. Halen okulda öğrenim gören ve yatılı olarak başka yerde bulunan kız öğrencilerinin kaldığı bina okula yürüme mesafesinde bulunmakta olup, erkek öğrencilerin okul yurdundan nakillerinin yapılarak Mustafa Kaya Anadolu Lisesi yurduna alınmak istenmesi okul ile yurt arasındaki mesafeyi 4 kilometre gibi uzun bir mesafeye çıkarılması anlamını taşımaktadır. Uzun yılardan bu yana erkek yurdu olarak kullanılan binanın hangi amaçla kız yurduna çevrilmek istenildiğini ve bu durumdan öğrenci velilerinin haberdar edilmemesi rahatsızlık yaratmıştır. Oysa illaki kız öğrencilerinin uzun yıllardır alışılagelmiş durumun dışına çıkılarak 4 kilometre uzaklıktaki başka bir okulun yurduna yerleştirilmek istenilmesi erkek öğrencilerin psikolojik yönde yansımaları olacaktır."

"ÇOCUKLARIMIZIN YURTLARININ DA DEĞİŞTİRİLMEMESİNİ İSTİYORUZ"

"Bu itibarla biz erkek öğrenci velileri olarak mevcut düzenin devamı yönünde istekte bulunduğumuzu, erkek öğrencilerin halen bulundukları yurttan alınarak 4 kilometre uzaklıktaki başka bir okulun yurduna yerleştirilmesi yönündeki tasarrufa yazılı sebepler  doğrultusunda karşı bulunduğumuzu, kız öğrencilerinin yurtta kalması ile ilgili başka alternatif çözümlere yoğunlaşılması ve bu konudaki olası mağduriyetin önüne geçilmesini arz ediyoruz. Çocuklarımızı mağdur etmeyin, çocuklarımızın uzak yerden gelip gitmesi ile ilgili olacak olumsuzluklarına da sebep olmayın. Mağduriyetimizin giderilmesini, çocuklarımızın yurtlarının da değiştirilmemesini istiyoruz. Çocuklarımızın başına bir şey geldiğinde de sorumluluğun çocuklarımızı 4 kilometre uzağa gönderecekler de olacağını da buradan belirtiyoruz."

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum