Derdiyok; "4 ayda Kastamonu'da yoğun tempo yaşadık";

Derdiyok; "4 ayda Kastamonu'da yoğun tempo yaşadık"

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok, 4 aylık değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Kastamonu'da sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve hastaların daha etkin bir şekilde tedavi edilmesi için yapılan çalışmalara vurgu yapan İl Müdürü Derdiyok, hastaların il dışına sevklerinin azaltılması noktasında da gayret içerisinde olduklarını kaydetti. ...

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, göreve geldiği günden bugüne kadar olan süreçte yapılan çalışmalara dair değerlendirme toplantısı yaptı.

"4 AYLIK SÜREÇTE KASTAMONU ÖZELİNDE YOĞUN BİR TEMPO YAŞADIK"

Derdiyok açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Aralık ayı itibariyle Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'ne başlamış bulunuyorum. Daha önce Düzce Tıp Fakültesi'nden mezun oldum, ardından Bartın Üniversitesi'nde 2 yıl görev aldım. Bu süreçte hem hekimlik hem başhekimlik hem de ilçe sağlık müdürlüğü görevlerinde bulundum. Mardin'e atandım ve bir yıl boyunca acil tip uzmanı olarak çalıştım. Bu dönemde Covid-19 salgınına denk geldi. Kırklareli Eğitim Araştırma Hastanesi'nde başhekimlik ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttüm. Bu 4 aylık süreçte Kastamonu özelinde yoğun bir tempo yaşadık. Nüfusumuz 400 bin olmasına rağmen coğrafi olarak oldukça geniş bir alana sahibiz. 20 ilçeye hizmet veriyoruz."

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok, Kastamonu'daki sağlık hizmetlerinde yapılan yenilikleri ve iyileştirme çalışmalarını anlattı. Hastaların, Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi'nde istedikleri tahlilleri artık ilçelerde de yaptırabileceğini belirten Derdiyok, bu sistemin tüm ilçelere açıldığını ifade etti. Ayrıca, radyoloji alanında da önemli adımlar attıklarını vurgulayan Derdiyok, ilçelerde MR veya ultrason cihazlarının olmaması durumunda, hastaların muayene yerine direkt olarak merkeze gelmesi gerekmeyecek şekilde randevu alabileceklerini açıkladı.

İlçelerdeki zayıf ambulans sistemlerini güçlendirmek için yeni istasyonlar açtıklarını belirten Derdiyok, hastaların acil durumlarında daha hızlı ulaşım sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Derdiyok, ilçelerde yoğun bakım üniteleri açarak, hastaların merkeze gitmek zorunda kalmadan ilçelerinde tedavi olmalarını sağlamak istediklerini de ifade etti.

Kastamonu'da sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla bir dizi projeyi hayata geçirdiklerini belirten Derdiyok, özellikle ilçelere atanacak uzman hekimlerle ilgili önemli adımlar attıklarını söyledi. Derdiyok ayrıca fizik tedavi hastanesi inşaatının devam ettiğini ve il merkezindeki anjiyo merkezinin yoğun bir şekilde kullanıldığını aktardı. Ultrason randevularında önemli bir iyileşme sağladıklarını ancak MR randevularında istedikleri düzeye henüz ulaşamadıklarını belirten Derdiyok, bu konuda da çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Derdiyok, ilçelerdeki sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve hastaların merkeze gitmeden ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak amacıyla önemli adımlar attıklarını belirtti. Bunun yanı sıra, Kastamonu'ya hizmet edecek yeni hocaların gelmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve bunun bir ekip işi olduğunu vurguladı. Kastamonu'nun sağlık alanında daha ileri bir seviyeye gelmesini hedeflediklerini ifade eden Derdiyok, hastaların Kastamonu'da tedavi görmelerini sağlamak ve dışarıya sevk edilen değil, sevk alan bir merkez olmayı amaçladıklarını dile getirdi. Bu doğrultuda, bakanlığın da desteğiyle çalışmaların devam edeceğine olan inançlarının tam olduğunu söyledi.

Özel hastanelere de görev verdiklerini ve onların başarılı olmaları için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Derdiyok, sağlık hizmetlerinin daha da iyileştirilmesi için sürekli olarak destek verdiklerini belirtti.

Son olarak, sağlık ordusunun aktif olarak sağlık hizmeti sunduğunu ve yeni personel alımlarıyla birlikte daha da güçleneceklerine inandıklarını ifade etti. Hedeflerinin, verimliliği artırarak sağlık hizmetlerini daha etkin bir şekilde sunmak olduğunu sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum