Kastamonu siyasetinde kafalar karışık!..;

Kastamonu siyasetinde kafalar karışık!..

Kastamonu merkezde daha önce başka partide önemli görevlerde bulunmuş, hatta belediye başkan yardımcılığı yapmış isimler bir başka partinin belediye ve İl Genel Meclisi listelerinde yer alırken, ilçelerde ise işler tamamen kontrolden çıktı....

31 Mart yerel seçimlerine geri sayım hızlandı. Yaklaşık bir buçuk ay sonra önümüzdeki 5 yıl boyunca şehirlerimizi yönetecek başkanlar ve meclis üyelerini seçeceğiz. Seçime kısa bir süre kalmasına rağmen, adaylık yarışı her geçen gün biraz daha çekişmelere sahne oluyor.

Kastamonu merkezde daha önce başka partide önemli görevlerde bulunmuş, hatta belediye başkan yardımcılığı yapmış isimler bir başka partinin belediye ve İl Genel Meclisi listelerinde yer alırken, ilçelerde ise işler tamamen kontrolden çıktı.

ADAY OLAMAYAN BAŞKANLAR BAĞIMSIZLIĞINI İLAN ETTİ

Uzun yıllar görev yaptığı partisinden aday adaylığı başvurusu yapan, ancak aday gösterilmeyen birçok isim, ya başka bir partiye geçiyor, ya bağımsız aday oluyor ya da aynı gün istifa edip küsüyor. Örneğin Cide Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adayı olan Nejdet Demir, aday gösterilmeyince MHP'nin Cide adayı oldu. Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, AK Parti tekrar aday göstermeyince bağımsız aday olduğunu açıkladı. Aynı şekilde Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık da AK Parti'nin aday göstermemesi üzerine bağımsız aday oldu. Abana AK Parti teşkilatı ise başkan adayı açıklanır açıklanmaz topluca istifa etti. Öte yandan AK Parti Daday Teşkilatı'nın da istifa ettiği yönünde sosyal medyada iddialar ortaya atılsa da, alınan bilgilere göre herhangi bir istifanın söz konusu olmadığı öğrenildi.

AK PARTİ ADAY GÖSTERMEYİNCE CHP'NİN ADAYI OLDU

Doğanyurt ilçesinde ise AK Parti’den belediye başkan aday adayı olan Yakup Şentürk aday gösterilmeyince CHP’nin adayı oldu. MHP’den aday adayı olan Beyazıt Sarul da aday gösterilmedi ve Yeniden Refah Partisi adayı olduğunu açıkladı. MHP yönetimi ve üyelerden çok sayıda istifalar olduğu belirtildi. 

Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya yeniden AK Parti’den aday gösterilirken, MHP’nin adayı Şerafettin Ortaç, Büyük Birlik Partisi’nin adayı ise Emrah Kayıran oldu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum