Mahsur kalan öğrenciler tahliye edildi;

Mahsur kalan öğrenciler tahliye edildi

Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü etkinlikleri kapsamında Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Milli Eğitim İl Müdürü Hasan Gümüş,  tahliyenin önemine vurgu yaparak afetleri en az kayıpla atlatabilmek için afet bilincinin verilmesinin gereğini belirtti....

1989 yılından itibaren Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ nun onayı ile 13 Ekim günü Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü olarak belirlenmiş olup bu kapsamda 13 Ekim Dünya Afet Riskinin Azaltılması Günü etkinlikleri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, İl sağlık müdürlüğü UMKE ekipleri, Kastamonu Belediyesi İtfaiye müdürlüğü ekipleri ve Müdürlüğümüz MEB AKUB ekibinin katılımıyla Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Uğur Minder ve Şube Müdürleri Vedat Terlemez ve Yunus Cengiz tahliye tatbikatına katıldı.

YARALI ÖĞRENCİLER, SEDYE İLE İNDİRİLEREK AMBULANSA TAŞINDI

Okul binasında mahsur kalan öğrenciler MEB AKUB ve AFAD ekiplerinin kurduğu indirme istasyonu ile yaralı öğrencileri sedye ile indirerek ambulansa taşıdı. Yine bina giriş katında yaralanan öğrenciler MEB AKUB ve UMKE ekipleri tarafından yaralı taşıma teknikleri kullanılarak tahliye edildi. İtfaiye ekipleri tarafından binadan sepetli kurtarma aracı ile mahsur kalan bir öğrencinin tahliyesinin ardından yine itfaiye ekipleri tarafından Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyesinde çıkan yangına müdahale edildi. Mahsur kalan öğrencilerin kurtarılmasıyla tahliye tatbikatı öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve velilere teslim edilmesi ile son buldu.

"AFET BİLİNCİNİN VERİLMESİ GEREKLİ"

İl Millî Eğitim Müdürü  Hasan Gümüş yaptığı açıklamada tahliye tatbikatının önemine vurgu yaptı. Afetlerin ülkemizin ve dünyamızın gerçeği olduğuna olduğundan afetleri en az kayıpla atlatabilmek için afet bilincinin verilmesinin gereğini belirten İl Müdürü Gümüş, tatbikatta emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum