Kastamonu'ya Elektrikli Özel Halk Otobüsü... Yakışmaz mı?;

Kastamonu'ya Elektrikli Özel Halk Otobüsü... Yakışmaz mı?

Kastamonu için ortaya attığı fikir önerileriyle gündem olan İzzet Serhat Köylü, yeni bir öneriyi Kastamonu kamuoyuyla paylaştı. Köylü, Özel Halk Otobüsleri için elektrikli araç önerisini ortaya atarak; "Kastamonu'daki dolmuşlarımızın da bu değişime yavaş yavaş ayak uydurması için geç bile kalmış olabiliriz" dedi. İşte detaylar......


"GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ŞARJ OLMALARINI SAĞLAYACAK SOLAR PANELLERLE DESTEKLİ GARAJLAR YAPILABİLİR"

Eski Belediye Meclis Üyesi Mimar İzzet Serhat Köyü Kastamonu için ileri görüşlü önerilerini sürdürüyor. Köylü geçtiğimiz günlerde 'Kastamonu'da Budamış-Dereköy hattı' önerisini ortaya atmış ve kamuoyundan büyük ilgi görmüştü. Köylü bu sefer, halk otobüsleri için bir öneriyi kamuoyuyla paylaştı. Köylü açıklamasında; "Ulaşım ve toplu taşımada hava kirliliğini de etkileyen , egzoz gazlarından yavaş yavaş kurtularak başlamak gerekiyor. Hem dolmuşların beklediği garajlarda güneş enerjisi ile şarj olmalarını sağlayacak solar panellerle destekli garajlar yapılabilir" dedi.


"GEÇ BİLE KALMIŞ OLABİLİRİZ..."

Köylü açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  "Ulaşım ve toplu taşıma her geçen gün gelişmesi gereken, kendini geliştirmesi gereken bir konu. Bu gelişimi hava kirliliğini de etkileyen , egzoz gazlarından yavaş yavaş kurtularak başlamak gerekiyor.  Fosil yakıtlı araçların elektrikli, karbon emisyonu olmayan araçlara nasıl çevrileceğine dair dünyada çeşitli ARGE çalışmaları yapılıyor. Mesela 2017 yılında hepimizin bildiği İKEA adlı şirket fosil yakıtlı araçları elektrikli araç haline çeviren XL Hybrids'e yatırım yaptı.Ülkemizde de bu tarz yatırımlar mevcut.  Kastamonu'daki dolmuşlarımızın da bu değişime yavaş yavaş ayak uydurması için geç bile kalmış olabiliriz. Hem dolmuşların beklediği garajlarda güneş enerjisi ile şarj olmalarını sağlayacak solar panellerle destekli garajlar yapılabilir. Bu garajlar park ve bahçelerin seralarına da dönüşebilir. Hem de ekonomik olur."

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum