İlk Yardım Kursu Nedir? En Kaliteli İlk Yardım Kursu;

İlk Yardım Kursu Nedir? En Kaliteli İlk Yardım Kursu

İlk yardım kursu, insan sağlığı ve yaşamını direkt olarak ilgilendiren bir alandır. Bu kurslar normal insanlara yönelik olabildiği gibi belli iş yerlerinde çalışan kişilere yönelik de olabilir. Ülkemizde bu şekilde çok sayıda kurs vardır ve bazılarının kalitesi, oldukça yüksektir....


İlk Yardım Kursu Nedir?

İlk yardım kursu, temel ilk yardım eğitiminin verildiği kurslardır. Söz konusu kurslar, bu alanda deneyimli olan kurumlar tarafından açılır. Eğitimlerin konusu ise genellikle Sağlık Bakanlığı onayı ile belirlenir.

Kurslar genel itibariyle iki ayrı sınıfa ayırmak mümkündür. İlk sınıf, herkese yönelik eğitimler veren ve bu alanda farkındalık oluşturmak isteyen kurslardır. Hatta bunların bir kısmı gönüllü kişiler tarafından verilir. Ancak söz konusu kursların temel hedefi bilgilendirme ve farkındalık oluşturma olduğundan, faaliyetlerini resmi olarak yürütmezler. Buna bağlı olarak da ilgili kurslardan alınan eğitimler resmiyette geçerli olmaz.

İkinci sınıf ise ilgili devlet kurumlarının yetkilendirmesi ile bu kursları açarlar. Bu kursların konuları da yine bu kurumların onayı ve oluru ile belirlenir. Resmi olarak açılan bu kurslarda verilen eğitimler, resmi olarak geçerli olur. Bu türden bir ilk yardım kursunda eğitim alanlar, resmi olarak ilk yardımcı unvanına sahip olurlar.

Kurslar arasındaki bu fark son derece önemlidir. İlk yardım kursu tercihi yapılırken, eğitimin resmi olmasını isteyenlerin, yetkili kurumların açtıkları kurslara katılmaları gerekir.

İlk Yardım Eğitimi Nedir?

İlk yardım eğitimi; temel ilk yardım becerilerinin kazanılması için kursiyerlere verilen eğitimlerdir. Bu eğitimler toplamda 16 saatten oluşur ve 2 günde tamamlanır. Kursiyerlerin eğitimlere katılması zorunludur. Ayrıca kursiyerlerin eğitimlerde aktif olması da istenmektedir.

Eğitimlerin ilk kısmında adaylara teorik bilgiler verilir. Daha sonraki bölümde ise verilen bilgilerin uygulanması istenir. Yani uygulamalı eğitim gerçekleştirilir. Söz konusu aşamalar, kursiyerlerin bu noktadaki bilgi ve becerileri tam ve eksiksiz olarak kazanmasını hedefler.

Bu eğitimler, gruplar halinde de verilir. Özellikle bazı iş yerlerindeki çalışanların belli bölümlerinin bu eğitimleri alması zorunlu olduğundan, bu kişiler grup olarak eğitimleri alırlar. Gruplar, en az 5 ve en fazla ise 21 kişi olabilir. Grubun 21 kişiden fazla olması halinde ikinci bir grup açılır. 5 kişiden az olan gruplardaki kişiler ise genel katılımlı gruplara alınarak eğitimler bu şekilde verilir.

İlk Yardım Kursu Fiyatları

İlk yardım kursu, son derece önemli eğitimler vermektedir. Buradaki eğitimler, insan hayatının kurtarılmasını sağlar. Doğru olarak yapılan müdahaleler, hasta sağlığının korunması ve hastanın kurtarılması açısından önemlidir. Bundan dolayı ilgili eğitimlerin alınması ve yaygınlaştırılması gerekir.

İlk yardım kursu fiyatları, dönemsel olarak farklılık gösterir. Bu noktada net bir rakam söylemek neredeyse imkansızdır. Ayrıca kursa katılan gruptaki kişi sayısı da yine rakamlar üzerinde etkili bir husustur.

En Kaliteli İlk Yardım Kursu

Temel ilk yardım eğitiminin hayat kurtarıcı etkisi dikkate alındığında, buradaki eğitimlerin yüksek kalitede alınması gerekir. Her detayın tam ve eksiksiz olarak öğrenilmesi için bu, önemli bir detaydır.

Kaliteli ilk yardım kursu, kaliteli eğitim kadrosuna sahiptir. Ayrıca uygulamalı eğitimlerde yeni nesil ekipmanlar kullanır. Böylece konuların çok daha etkili bir şekilde anlaşılmasını sağlar. Kursiyerlere yaklaşımından sınava hazırlık sürecine kadar her alanda profesyonellik hissedilir. Sınavın kazanılması da bu sayede son derece kolay olur.

İlk yardım eğitimihttps://www.temaakademi.com.tr/egitim/ilkyardim-egitimi/, bazı iş yerleri için zorunludur ve bu iş yerlerinde çalışan kişilerin eğitimler sonrasında yapılan sınavda başarılı olması gerekir. Sınav, iki aşamalı olarak yapılır ve adayların en az 85 puan alması istenir. Kaliteli eğitim, bu sürecin de sorunsuz olarak geçilmesi adına önemlidir.

Kaliteli ilk yardım kursu denildiğinde akla ilk gelen seçeneklerden biri Tema Akademi’dir. Tema Akademi, deneyimli ve uzman eğitim kadrosu, yeni nesil ekipmanları ile dikkat çeker. Ayrıca kursiyerlerin yapılan sınavdan geçmesi ve ilk yardımcı kartını alabilmesi için gerekli desteği verir.

Yüksek kalitede bir eğitim almak ve bunu da uygun fiyat avantajı ile yapmak istiyorsanız, hemen Tema Akademi ile iletişime geçebilirsiniz. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum