Romon Grup, 2. fabrikasının ruhsatı aldı;

Romon Grup, 2. fabrikasının ruhsatı aldı

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) ikinci fabrikasını yapan Romon Grup, nihayet yeni fabrikasının çalışma ruhsatını aldı....

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) ikinci fabrikasını yapan, ancak OSB yönetiminin engellemesi nedeniyle uzun süre çalışma ruhsatını alamayan Romon Grup, nihayet yeni fabrikasının çalışma ruhsatını aldı.


14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde Kastamonu kamuoyunu meşgul eden Romon Grup’un ruhsat konusu nihayet çözüme kavuştu. Memleketine yatırım yapmak isteyen Kastamonulu bir sanayiciye çıkarılan zorluklar kamuoyunun tepkisini çekmiş ve konu dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar taşınmıştı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Enüs Koç başkanlığında toplanan 5 kişilik Kastamonu OSB Yönetimi, yaptığı oylamada 3’e 2 çoğunlukla kabul ederek Romon Grup’un ikinci fabrikasının ruhsatının verilmesine karar verdi. OSB Yönetimi, dün itibariyle de ruhsat yazısını Romon Grup sahibi Ayhan Kömeç’e imza karşılığında teslim etti.

BİLİRKİŞİ “HİÇBİR ENGEL YOK” DEDİ

Kastamonu OSB’de önceki yıllarda satışa çıkarılan parseli bedelini ödeyerek satın alan Romon Grup’a, OSB Yönetiminin anlamsız tavrı nedeniyle çalışma ruhsatı verilmedi. Bunun üzerine fabrika çalışanları ve yönetimi yeni fabrika önünde basın açıklaması yaparak konuyu kamuoyuna duyurdu. Kastamonu Kalkındırma Derneği de fabrika önüne çadır kurarak günlerce ‘adalet’ nöbeti tuttu.

Romon Grup sahibi Ayhan Kömeç, konuyu önce yargıya, ardından dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, seçimlerden bir gün önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile dönemin eski Bakan Mustafa Varank, Romon Grup’a eksiklerini tamamlaması için 6 ay süre verilmesi kararını aldı.

Bu süre içinde Romon Grup’un yeni fabrikasını incelemek üzere Kastamonu Makine Mühendisleri Odası’nın da dahil olduğu bir bilirkişi heyeti tarafından inceleme yapıldı. Bilirkişi heyeti, fabrikanın açılmasına herhangi bir engel olmadığı yönünde olumlu rapor verdi.

Bu gelişmenin üzerine Kastamonu OSB Yönetimi konuyu yeniden görüşmek üzere toplandı ve 3’e 2 oyla kabul ederek ruhsatın verilmesini kararlaştırdı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum