İçten Yanmalı Motor Parçaları Nelerdir?;

İçten Yanmalı Motor Parçaları Nelerdir?

İçten yanmalı motorların icat edilmesiyle birlikte hayatımızda önemli bir sayfa açıldı. Otomobiller hayatımızın her alanında kullanılıyor. İçten yanmalı motorlar ise birçok farklı materyallerden meydana geliyorlar....


Genellikle döküm yöntemi şeklinde elde edilen bu parçaların mukavemetlerinin de yüksek olması gerekiyor. Çünkü motor yüksek sıcaklık ve gerilim altında çalışan önemli bir parçadır. Silindirler, piston, krank mili ve subapbir motoru oluşturan en önemli elemanlar arasında yer alır.

Motorlar silindirlerin hacimlerine oranla yüksek veya düşük bir oranda güç üretebilir. Yüksek hacme sahip silindirlerde daha büyük bir güç ve tork elde edilirken düşük hacme sahip silindirlerde daha az güç üretilir.

Supaplar Ne İşe Yararlar?

Yazımızın devamında sübap nedir sorusunu cevaplamaya çalışacağız. Supaplar kam mekanizmaları ile birlikte çalışırlar. Bu parçalar kam mekanizmasının geometrisi sebebiyle açılıp kapanma özelliklerine sahiptirler. Parçalar için https://yenmak.com.tr/tr/motor-supabi adresine göz atabilirsiniz.

Bilindiği üzere motor içerisinde yakıt ve hava karışımı silindirler içerisine püskürtülürler. Supaplar ise bu karışımın silindirin içine girmesini sağlar. Bu emme supabının görevidir. Motorlarda ayrıca bir de egzoz supabı bulunur. Yanan ve patlayan hava artık biz gaz oluşturur ve bu gazların dışarıya atılması gerekir. Bu görevi de egzoz supabı üstlenir.

Motor parçası üretiminde öncü firmalardan birisi olan Yenmak Makine ülkemiz başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafına sevkiyat gerçekleştiriyor. Firma mühendis ve teknisyen ekibiyle çok önemli işlere de imzasını atıyor. Yenmak firmasına 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum