Plastik Ambalajlar;

Plastik Ambalajlar

Hayatın içinde kullanılan çok değişik türden malzemeler bulunuyor. Bunların her biri farklı bir gereksinime hitap ediyor. İşte bu ürünler içindeplastik ambalajda ayrı bir yer teşkil ediyor. Günümüzde bilinçli ya da bilinçsiz insanlar birçok yerde bu ürüne denk geliyor hatta kullanıyor....


Hayatın içinde kullanılan çok değişik türden malzemeler bulunuyor. Bunların her biri farklı bir gereksinime hitap ediyor. İşte bu ürünler içindeplastik ambalajda ayrı bir yer teşkil ediyor. Günümüzde bilinçli ya da bilinçsiz insanlar birçok yerde bu ürüne denk geliyor hatta kullanıyor.

Plastik Ambalaj Nedir?

Plastik türde olan ambalaj ana maddesi plastik olan muhtelif türden ürünlerin taşınması, korunması, depolanması, dağıtılması amacıyla üretilen malzemelerdir. Hafif, ekonomik ve dayanıklı olmaları tercih edilmelerini sağlar. Plastik enjeksiyon metodu ile imal edilirler. Maliyetleri de türü ne olursa olsun son derece düşüktür.

Plastik Ambalaj Kullanım Alanları

Günümüzde plastik ambalajların girmediği yer yok gibidir. Sıklıkla insanların karşısına gıda sektöründe birçok cafe ve fastfood restoranlarında çıkar. Buradan da tahmin edilebileceği gibi çuval, torba, gazlı içeceklerin içine konulacağı bardaklar olarak günlük yiyecek içecek sektöründedir. Bunun içinde giyim ve konfeksiyon sektöründe hem saklama hem de taşıma aracı olarak kullanılırlar. Giderek kullanım alanı arz talep dengesi içinde artar durumdadır.

Plastik Ambalajda Kullanılan Malzemeler

Plastik tarzında olan ambalajların malzemeleri kullanım yerine göre değişebilmekle birlikte poliamid, polietilen, polipropilen, polivinil klorür ve polivinilden klorürden ortaya çıkar. Bu malzemelerin miktarları da yapılan ambalajın türüne oransal olarak farklılıklar taşır.

Plastik Ambalaj Fiyatları

Plastik ambalaj fiyatları çok farklı argümanlara göre değişir. Ambalajın kullanıldığı yer ve buna bağlı olarak modeli- biçimi, kullanılan malzeme ve o malzemelerin miktarları, üreticisi olan firmanın fiyat politikası nihai rakamları değiştirir.

Ayrıca ithal ya da yerli bir ürün olması da sonuç üzerinde etkilidir. Toplu yüklü miktarlarda alımlarda birim fiyat düşer. Kimi firmalar müşteri sadakat programı kapsamında kendileri ile sürekli çalışan müşterilerine de belli bir indirim uygular. Kampanya dönemleri olduğu zaman da rakamlar düşer. Ödeme biçimi ise nihai rakamı etkilemez.

Plastik Ambalaj Seçerken Bilinmesi Gerekenler

Kişiler hangi miktarda olursa olsun plastik ambalaj alacağı zaman mutlakabu alanda kendini kanıtlamış güvenilir markaların ürünlerini bilinen ve güvenilen adreslerden temin etmelidir. İşin mali yönü sonrasında ele alınmalıdır.

Petek ürünlerini ziyaret etmek için websitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum