Özbek heyet, Kastamonu’da süt işletmelerini inceledi;

Özbek heyet, Kastamonu’da süt işletmelerini inceledi

Özbekistan Cumhuriyeti'nden bir heyet, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından sağlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında süt işletmeleri ve süt soğuk zinciri konularında proje sahasında gerçekleştirilen faaliyetleri yerinde ziyaret etmek üzere Kastamonu’yu ziyaret etti....

Özbekistan Tarım Gıda Komitesi Hayvancılık Daire Başkanı Bobur Khamkaev ve beraberindeki heyet, Kastamonu’da süt üretimi altyapısının güçlendirilmesi, sütte soğuk zincir oluşturularak kalitenin ve üreticilerin gelirinin arttırılması amacıyla uygulanan "Yeni Süt Toplama Merkezi Yapımı ve Süt Toplama Merkezi Modernizasyonu Projesi" kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı. Özbekistan heyetinin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ziyaretinde, İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumhur Hakkı Güllü ve KDAKP Kastamonu İl Koordinatörü Cihat Sipahi tarafından ülkemiz ve ilimizde uygulanan projeler hakkında bilgi verilerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Özbekistan heyeti Kastamonu valiliğini ziyaret ederek Vali Avni Çakır tarafından kabul edildi.

Heyet daha sonra Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliğini (KÖY-KOOP) ziyaret etti. Birlik Başkanı Erol Akar tarafından birlik çalışmaları ve uygulanan projeler hakkında heyete sunum yapıldı. Programın ilk günü Mescit Köyünde bulunan Süt Toplama Merkezi, 2. gününde ise Taşköprü ilçesi Çetmi Köyü ve Aşağıçayırcık Köyü Süt Toplama Merkezleri ziyaret edilerek yapılan çalışmalar ve proje faaliyetleri hakkında heyete bilgiler verildi. Son olarak Taşköprü ilçesinde bulunan Elekdağ firmasına ait hayvancılık işletmesi gezilerek firma yetkililerinden bilgi alındı. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum