‘2022’de 989,5 milyon liralık plasman verdik’;

‘2022’de 989,5 milyon liralık plasman verdik’

18. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanlığına Dursun Ergin tekrar seçildi. 18. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanlığı’nın 49. Olağan Genel Kurulu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi Salonu’nda yapıldı....

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan 39 delegelik Olağan Genel Kurula Ticaret İl Müdürü Halil Alper, Bakanlık Temsilcileri Kübra Yumrudaş, Ümit Emre Şirin, Ticaret İl Müdürlüğünde görevli Gürol Kayıkcıoğlu, Halk Bankası Müdürü Ahmet Erkoç, Araç Halk Bankası Müdürü Adem İnan, Bozkurt Halk Bankası Müdürü Ersoy Cin, 18. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Dursun Ergin ve Yönetimi, Kooperatif Başkanları ile delegeler katıldı.

Divan Başkanlığını Mehmet Kalyoncuoğlu, Başkan Yardımcılığını Hüseyin Tolga İnce, Kâtip Üyeliklerini de Ahmet Uykucu ve Ahmet Topcu’nun yaptığı genel kurulda gündem maddeleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.  Genel kurulda Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’ün gönderdiği mesaj okundu.

Dursun Ergin Başkanlığı’nda yönetim kurulu asil üyeliğine Mehmet Altıkulaçoğlu, Tevfik Bayraktaroğlu, Metin Arslan, Mustafa Pazarcı, Hasan Er, Ahmet Aslan, Cemal Güneysu ve Hüseyin Çakır.

Denetim kurulu asil üyeliğine Seyhun Yılmazer, Ahmet Çölmekçioğlu ve Sadullah Serdar Ketenci. Merkez Birliği Temsilciliği asil üyeliğine de Dursun Ergin, Mehmet Altıkulaçoğlu ve Seyhun Yılmazer seçildi. 

ERGİN: “ESNAF KEFALET KOOPERATİFLERİ, ESNAFLAR İÇİN ÖNEMLİ”

Genel kurulda açılış konuşması yapan Dursun Ergin; “İnşallah bundan sonraki süreçte de bugüne kadar olduğu gibi yine birlik ve beraberlik içersinde bölgemizin hizmetlerini esnaflarımıza sunarız. Bu konuda da biz bölge birliği olan başkan ve yöneticileri olarak da üzerimize düşen ne gerekiyorsa bunu yaparız. Her zaman ifade ettiğim gibi Esnaf Kefalet Kooperatifleri, esnaflar için önemli. Dolayısıyla bu önemi iyi kavrayarak esnaflarımızın krediye ulaşması noktasında gayretli olmalıyız. Tabii bu krediyi verirken de bunun geri dönüşünü de mutlaka düşünmemiz gerekiyor. Bunu sağlayabildiğimiz müddetçe de hiçbirimiz Allah'ın izniyle sıkıntı yaşamayız. Birliğimize bağlı 15 kooperatifimiz var. Bu 15 kooperatifimizin toplam ortak sayısı da 10 bin 30’dur. Yine toplam plasman olarak da 15 kooperatifimizde 1 milyar 387 milyon 400 bin, genel takip oranımızda yaklaşık yüzde 14’tür. Şu anda kapalı bir kooperatifimiz yok. 2022 yılında da 4 bin 350 ortağımıza toplamda 989 milyon 578 bin lira da plasman verdik. Şimdi değerli arkadaşlar bu süreci hep beraber yaşadık. Dolayısıyla şöyle geriye doğru baktığımızda daha önce kooperatiflerimiz plasman ihtiyacı noktasında herkes kendi bankasına yazar, bankalarda yukarı bölgeye bildirir ve plasmanlarımız öyle gelir. Ama biliyorsunuz uzunca bir zamandır genel başkanımız sayın Abdülkadir Akgül'ün bu konudaki inisiyatifiyle biz bütün kooperatiflerimizin plasman ihtiyaçlarını bölgede topladık ve bölgeden merkez birliğine ilettik. Merkez birliğinden de bu plasmanlar geldi ve bu şeyi sağladığımızdan bugüne gelinceye kadar şu anda hiçbir kooperatifimizde plasman noktasında bir sıkıntı yaşamadık. Tabii ki bu şunu da gururla söylerim. Bunun mimarı sizlersiniz. Türkiye'deki 32 bölge birliğinin içerisinde huzur ve düzgün çalışma anlamında bölgemiz ilk sıralarda gelir, bundan emin olalım. Bunları da tabii sizler hep beraber bizler sağladık. Bunun için de hepinize teşekkür ediyorum. Şimdi birlik beraberliğin olmadığı yerlerde huzurun olması mümkün değil. Dolayısıyla bu birlik ve beraberliği biz hep beraber sağladık ve bunun meyvelerini de huzurlu çalışarak alıyoruz ve şunu da gururla söylüyorum. Genel başkanımızın nezdinde Kastamonu Bölge Birliği her zaman böyle övgüyle bahsedilen bir bölge birliği haline geldi. Yine söylüyorum bunun mimarı, kooperatiflerimiz, sizler başkan ve yöneticileri, dolayısıyla bu huzurun böyle devam etmesi, esnaf ve sanatkârlarımızın istediği krediye ulaşması çok önemli. Her zaman ifade ediyorum Esnaf Kefalet Kooperatifleri, esnaflarımız için çok önemli ve bu önemi bilerek de bizler bu görevi yaptığımızda da hem kendimiz huzur buluyoruz, hem esnaflarımız. Şimdi tabii burada son süreçte, özellikle onuncu aydan bu tarafa ayrı değerlendirecek olursak ciddi anlamda yani sayın Cumhurbaşkanımızın faiz oranlarının dokuz buçuktan yedi buçuğa indiğini ifade ettikten sonra şöyle bir algı oluştu. Yani bu kısa süreli bir şey olacak, sonunda kaldırılabilir gibi bir imaj oluştu” diye konuştu.

“BİRİMİZİN EKSİKLİĞİ DİĞERİNİ MUTLAKA ETKİLER”

Başkan Ergin, son olarak şöyle konuştu; “Çok ciddi miktarda da bütün kooperatiflerimize teklif yaptı ve burada çok ciddi sıkıntılar yaşadım. İlk bir ay özellikle ben kendi merkez kooperatifimde tarihinde böyle bir talep yok. Yani bu kadar yüksek bir taleple karşılaştık. Şimdi Allah razı olsun yine genel başkanımızın yani öncelikle Cumhurbaşkanımızın Türkiye genelindeki ayırdıkları plasman noktasında yüzdeleri artırmasıyla beraber ciddi bir sıkıntı çekmedik ve istediğimiz plasmanları aldık. Kastamonu bölgesi olarak da bunu da bütün samimiyetimle söylüyorum. Yine diğer otuz iki bölgeye göre daha öncelikli ve daha yüksek klasman aldık. Tabii bu aldığımız plasmanları bu yoğun talebi ödettirmek için de burada Halk Bankamızın değerli müdürleri de var. Onların katkıları ve personellerin katkıları çok fazla. Hepsine de burada sizlerin şahsında ben teşekkür ediyorum. Zaten Esnaf Kefalet Kooperatifleriyle Halk Bankalarını birbirinden ayırmak mümkün değil. Biz bir et ve kemik gibiyiz. Yani birbirimize her türlü bağlıyız ve dolayısıyla birimizin eksikliği diğerini mutlaka etkiler. Burada kooperatifler içinde bu böyle. Halk Bankası için de böyle. Onun için ben tekrar özellikle Halkbank müdürlerimizin nezdinde personellerine de buradan teşekkür ediyorum. Genel kurullar noktasında da bütün kooperatiflerimizin genel kurullarını yaptık. On beş kooperatifimizin genel kurullarını yaparken de özellikle Ticaret Müdürümüz, değerli personelleri gerçekten fedakarca çalıştılar. Genel kurulların sağlıklı yürümesine vesile oldular. Ben sayın müdürümüz nezdinde bütün personellere de teşekkür ediyorum. Tekrar genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizi tekrar saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” (Haber Merkezi)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum