Kendir, anavatanında yeniden doğuyor;

Kendir, anavatanında yeniden doğuyor

>>> Çinli dünya devi firma, teknoloji yatırımının ardından yılda 30 bin ton kendir alım garantisi verirken, Alman tekstil devi firma da Taşköprü'de kurulacak modern bir fabrika için sermaye koyabileceğini ifade etti....

Almanya, Çin, Amerika ve Kanada’dan kenevir (kendir) sektöründe faaliyet gösteren dev firmaların temsilcileri Taşköprü’de yatırım incelemesi yaptı.

Kastamonu İş Adamları Derneği (KASİAD) Genel Başkan Yardımcısı Devrekanili hemşehrimiz Avukat Dr. Fikret Özkan, kendir ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Özkan'ın organize ettiği yatırım amaçlı sektöründe dünya lideri olan Çinli ve Alman dev şirketlerin sahipleri ve CEO'su önceki gün Taşköprü’ye geldi.

DÖRT FARKLI ÜLKENİN DEV YATIRIMCILARI

Kendir tekstili üretiminde dünyanın bir numaralı şirketi olan Çin merkezli  ‘Hemp Fortex’ firmasının Başkanı Ding Hongliang, kendir tekstil ürünleri satışında dünyanın önde gelen şirketlerinden Alman 'Hemp Age' firmasının CEO'su Robert Hertel, dünyanın en ünlü kendir eksperlerinden biri olan Amerikalı Robert H. Clark, kendir tekstili konusunda öncü yatırımcı Kanadalı ‘Hembpbouguet’ firmasının sahibi Türk iş adamı Emir Polat, birlikte Taşköprü'ye geldi.

KASİAD Genel Başkan Yardımcısı Fikret Özkan'ın getirdiği yabancı yatırımcılar, Taşköprü'de tarım arazilerinde kendir üreticileri ile bir araya geldi.

KENDİR İŞLENMİŞ OLARAK DÜNYAYA PAZARLANACAK

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Fikret Özkan, kendirin hem ilaç, hem de tekstil sanayisinde çok önemli ve stratejik bir tarım ürünü olduğuna dikkat çekerek; "Teknoloji transferi, yatırım ve Taşköprü’de kendir lifi ile tekstil ürünlerinin üretimi ve dünyaya pazarlanması konusunda çok önemli adımlar attık. Yakın bir gelecekte yerel işletmelerle ortak projeler gerçekleştirilecek. Depremin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde böylesine önemli bir yatırım gezisinin Taşköprü'de gerçekleşmesi bir nebze de olsa yaralarımıza merhem oldu."

Çinli dünya devi firma, teknoloji yatırımının ardından yılda 30 bin ton kendir alım garantisi verirken, Alman tekstil devi firma da Taşköprü'de kurulacak modern bir fabrika için sermaye koyabileceğini ifade etti.

KENDİR; MEMLEKET MESELESİ…

Yabancı yatırımcıları Taşköprü'ye getiren Fikret Özkan ‘kendir meselesinin memleket meselesi’ olduğunu, gelişmelerden umutlu olduğunu açıkladı.

Özellikle, ‘Hemp Fortex’ şirketinin Çin’de bu sektörde 5 tane büyük fabrikaları olduğu öğrenildi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum