Akar: Depremde 100 askerimiz şehit oldu;

Akar: Depremde 100 askerimiz şehit oldu

20 Şubat’taki iki büyük deprem ile tekrar panik yaşayan Hatay’ın Antakya ilçesinde incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde şehit olan asker sayısını açıkladı. Suriye'den Türkiye'ye sığınmacı akını yaşandığı iddialarını da yalanladı....

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki deprem bilançosunu açıklayan Bakan Akar, "Şu anda 2 arkadaşımız hala kayıp. Enkaz altında olduğunu değerlendiriyoruz. Onlarla ilgili çalışmalarımızı ilgili kurumlarla, birimlerle koordineli bir şekilde sürdürüyoruz. Bazı kayıplarımız var bizim silah arkadaşlarımızdan. 100 olarak gerçekleşti bu maalesef. Yaralılarımız var yaralılarımıza da her türlü itina gösteriliyor." dedi.

“SIĞINMACI AKINI İDDİASI GERÇEK DIŞI”

"Türkiye'ye sığınmacı akını yaşandı" iddiasına da yanıt verdi Bakan Akar. "Bunların hiçbirinin gerçek olmadığı da çok açık ve seçik olarak yaptığım açıklamalarda görülecektir. Burada yaşayan, evini kaybeden, yakınlarını kaybeden ve yalnız kalıp kendi topraklarına, kendi evlerine gönüllü olarak dönmek isteyen Suriyeli vatandaşlardan bir kısmının döndüğünü biliyoruz. Şu anda hudutlarımız 24 saat gözlem altında. Herhangi bir şekilde anormal durum söz konusu değil." diye konuştu.

"HEP BİRLİKTE TEK YÜREK OLARAK YARALARI SARACAĞIZ"

Bakan Akar, depremin ilk anından itibaren arama kurtarma çalışmalarına destek verdiklerini söyledi. "İnsanların günlük yaşamını desteklemek bakımından da biz şu anda gördüğünüz gibi barınmanın yanı sıra ekmek su sıcak yemek konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz inşallah hep birlikte tek yumruk tek yürek olarak da biz milletçe devletçe bu yaraları saracağız." ifadelerini kullandı. (CNNTürk)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum