TMD Kastamonu, ‘Şatırgil’ ile devam;

TMD Kastamonu, ‘Şatırgil’ ile devam

Türkiye Muhtarlar Derneği (TMD) Kastamonu Şubesi’nin 12’nci olağan genel kurulu, Kastamonu Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurulda TMD Şube Başkanı Ahmet Şatırgil, seçimlere tek listeyle girerek yeniden başkan seçildi....


Şatırgil’in yönetim kurulu listesinde; İsmail Ayvat, Sakin Pazarlı, Yaşar Arslan, Mustafa Güler, Fethi Zurnacıoğlu, Enver Özdemir, Çetin Taşcıoğlu, Turhan Köse ve irfan Davutoğlu yer aldı.

Denetleme Kurulu’nda ise; Niyazi Köseoğlu, Niyazi Çeviricioğlu ve Niyazi Yavaş bulunuyor. Üst kurul üyeliklerine de; Mehmet Leblebicioğlu, Ahmet Şatırgil, İsmail Haliloğlu ve Selahattin Çapraz seçildi.

Genel kurula; Vali Avni Çakır, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Zafer Özden, bazı kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve muhtarlar katıldı.

Programda ayrıca depremde hayatını kaybedenler adına Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okundu.

ŞATIRGİL: “BİZLER SEÇİLMİŞ, GÜVENİLEN İNSANLARIZ”

Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Ahmet Şatırgil, genel kurulda yaptığı açılış konuşmasında, derneğin102 muhtardan oluştuğunun bilgisini vererek; “Bizlerin görevi birlik, beraberlik ve samimiyettir. Biz muhtarlar kendi köyüne hizmet vermek için seçilmişizdir. Köyümüzde yapılması gereken işlerden sorumluyuz. Bizler devletle her zaman birlikte ve devletin her zaman emrindeyiz. Bizler seçilmiş, güvenilen insanlarız. Birliğimizin amacı büyük bir muhtarlar ailesi olmak, sorunlarımızı dile getirmek, zor günlerimizde birbirimize destek olmak, birbirimizi iyi tanımak ve sohbet etmektir. Bizler hiçbir zaman yalan ve düzenbazlık yapmayız. Bizler örnek seçilmiş insanlarız. Bizler muhtarlar arasındaki samimiyeti sağlamak için her zaman varız. Bugün genel kurulumuzun yapımında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

YURT: “ŞEHRİMİZİN SORUNLARINI HEMŞEHRİLERİMİZİN TALEPLERİNİ OMUZ OMUZA VEREREK ÇÖZDÜK VE ÇÖZMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt da; “Muhtarlarımız bulundukları bölgelerde çok önemli bir görev yürütüyor. Bizlerin gözü, kulağı oldukları gibi, devletimizin temsilcisi, vatandaşlarımızın ilk başvuru noktası oluyorlar. Devletimiz ile vatandaş arasındaki ilk köprüyü oluşturuyorler. Bu bilinçle Belediye Başkanımız Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatlarıyla bizler muhtarlarımız ile daima biriz ve beraberiz. Şehrimizin sorunlarını, hemşehrilerimizin taleplerini omuz omuza vererek çözdük ve çözmeye devam edeceğiz. Hem milleti, hem devleti temsil gibi çok önemli bir görevi yürüten demokrasimizin mihenk taşlarından olan muhtarlarımıza hizmetlerinden ve çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Görevlerini sürdüren tüm muhtarlarımıza çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum. Ebediyete irtihal edenlere rahmet diliyorum. Seçilecek yönetime başarılar diliyorum.  Kahramanmaraş merkezli yaşanılan deprem felaketi hepimizin yüreklerini yaktı ve yıktı. 11 ilimizi etkileyen asrın felaketinde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yarılılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu süreçte depremzede kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğimizin de bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

ÇAKIR: “BU SENE DE EN ÜST DÜZEYDE ÇALIŞMALARIMIZI YAPMAK İSTİYORUZ”

Vali Avni Çakır ise genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek; “Ahmet bey, dernek bünyesindeki faaliyetleriyle başta valiliğimiz olmak üzere tüm birimler ile son derece yapıcı ilişkiler ile işini sürdürüyor, kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de kendisine ve ekibine başarılar diliyorum. Kastamonu, merkezde 177 köy, ilçeler ile dahil 1054 köyüyle devasa bir vilayet. Burada hepinizin zorlu şartlarda görev yaptığınızı belirtmek istiyorum, hem de diğer kurumlarımızın da çalışma şartlarındaki zorluğu bahsediyorum ama bu kadar zorlu şartlara rağmen de çok güzel işlerin de yapıldığını ifade etmek istiyorum. Geçen sene 175 kilometreye yakın BSK çalışması yaptık. 250 kilometreye yakın sathi kaplama yaptık. Parke ve içme suyu çalışmalarımız var ve sahada vatandaşlarımıza muhtar arkadaşlarımıza yakışır bir şekilde hizmeti hep beraber sunmaya çalıştık. Muhtar arkadaşlarıma bu konuda teşekkür ediyorum. Sadece İl Özel İdaresi’nin iki yılda yaptığı hizmetler üst üstte iki sene devam etse ortalama bir Anadolu ilinin tüm köylerinin içme suyu, parke ve yol gibi her türlü sorunu ortadan kaldırır. Mahalleleri de ortaya saydığımızda 4 bine yakın yerleşim yerimiz var. Sonuç olarak hizmetimiz çok ama sahamızda geniş. Çıtamızı her sene daha yukarı koymamız lazım. İnşallah bu sene de en üst düzeyde çalışmalarımızı yapmak istiyoruz” dedi. (Emre Çevikoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum