Hatay’da 2 büyük deprem: 6 can kaybı;

Hatay’da 2 büyük deprem: 6 can kaybı

Hatay'ın Defne ilçesi merkez olmak üzere 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından en büyüğü 5,8 olan 32 artçı sarsıntı kaydedildi. 6 kişi yaşamını yitirdi, 18'i ağır 294 kişi yaralandı....



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 20.04'te Hatay'ın Defne ilçesinde depremmeydana geldi. Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu.

3 dakika sonra ise Samandağ ilçesi merkez olmak üzere 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Defne ve Samandağ ilçelerinin bazı mahallelerinde yıkımların yaşandığı ve enkaz altında kalanların olduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Genel olarak olumsuz durumun yaşanmadığı İskenderun'da devlet hastanesi tedbir amaçlı tahliye edildi.

“18’İ AĞIR TOPLAM 294 YARALIMIZ VAR”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8 şiddetindeki iki depremde 18’i ağır toplam 294 vatandaşın yaralandığını duyurdu.  

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8 şiddetindeki iki depremde 18’i ağır toplam 294 vatandaşın yaralandığını duyurdu. Koca, paylaşımında, “Hatay’da bu gece yaşadığımız iki depremde 294 yaralımız var. 18’inin durumu maalesef ağır, ilk tıbbi müdahalenin ardından Adana ve Dörtyol’a hava ve kara yoluyla nakilleri yapıldı. Tüm ilçelerimizdeki Sahra Hastaneleri hastalarımız için gerekli hizmeti vermeye aynen devam ediyor. 6 Şubat depremlerinden sonra hizmetlerini sürdüren sağlık kurumlarımızdan bazılarında, bu üçüncü depremde, şu anda detaylı incelemesi mümkün olmayan bazı çatlaklar oluştuğu görülmüş ve hastalarımız tedbir gereği sevk edilmiştir” ifadelerine yer verdi. (iha)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum