Kızılay, depremzedeler için sosyal market açtı;

Kızılay, depremzedeler için sosyal market açtı

Deprem bölgelerinden Tosya ilçesine gelen depremzede vatandaşlar için ilçede Türk Kızılayı Tosya Şubesi tarafından sosyal market açıldı....


Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında yıkılan binalarda enkazın altında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

“Asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerin ardından soğuk havanın etkili olduğu deprem bölgesindeki afetzedeler, Kastamonu’ya getirildi. Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’in talimatıyla Tosya Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu depremzede vatandaşları için sosyal markete dönüştürüldü. Türk Kızılayı Tosya Şubesi tarafından duyarlı ve hayırsever vatandaşların destekleriyle temin edilen ürünlerin yer aldığı sosyal market, Kızılay gönüllülerinden oluşan 20 kişilik ekip tarafından koordine ediliyor. Tosya Kaymakamlığına müracaat eden depremzede vatandaşlar, Tosya Belediyesi’nin sosyal marketine yönlendirilirken, buradan afetzedelerin tüm ihtiyaçları tek merkezden karşılanabiliyor.

Tosya Belediyesi bünyesinde oluşturulan sosyal market hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Tosya Şubesi Kadın Birim Başkanı Fatma Ulukanlı, “Depremzede vatandaşlarımız, ilk olarak Tosya Kaymakamlığına kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Yapılan yönlendirme sonrası depremzede vatandaşlarımızı ilçemizde misafir ediyoruz. Bugüne kadar 240 depremzede vatandaşımız ilçemizde kayıt altına alınarak misafir etmekteyiz. Depremzede vatandaşlarımız sosyal markete gelerek ekiplerimiz tarafından ihtiyaçları olan giyimden gıda malzemesine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayabilirler” ifadesini kullandı. (iha)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum