Çalışmaları tamamlayan ekip geri döndü;

Çalışmaları tamamlayan ekip geri döndü

Kastamonu Üniversitesi’nin (KÜ) yardım malzemeleriyle birlikte deprem bölgesine destek amacıyla gönderdiği Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Baydil liderliğindeki öğretim elemanları, idari personel ile öğrencilerden oluşan gönüllü ekibi, çalışmalarını tamamladı....


Kastamonu Üniversitesi, 6 Şubat'ta meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından AFAD Kastamonu İl Müdürlüğü ile iletişime geçerek deprem bölgesindeki yardım çalışmalarına katıldı. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Baydil liderliğindeki ekip, Hatay'da Kriz Koordinasyon Merkezi tarafından Hassa ilçesinde arama-kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere görevlendirildi. Ekip, doğum yapan bir kadının hastaneye yetiştirilmesine yardımcı oldu. Ekip ayrıca deprem bölgesinde yardım malzemeleri dağıtarak, çadırlar kurdu ve diğer ihtiyaçları karşılamak için de çalışmalar yürüttü. Yardım tırlarının boşaltılması ve tasniflenmesi de dahil olmak üzere çalıştı.

Hatay'da meydana gelen deprem felaketinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Ekip Lideri Prof. Dr. Bilgehan Baydil yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunarak, iki küçük yavrusuna sarılarak vefat eden ve üçünü aynı tabuta koymak zorunda kaldıkları bir aile, enkazda bulduğu bir patiği koklayarak ağlayan baba ve yardım için gönderilen plastik bir poşetteki 3 paket bisküvi ile 200 gram kuru üzüm anılarının kendisini çok etkilediğini belirtti.

Hatay'da tamamen yıkılan ve kısmen ayakta kalan bina sayısının 8 bin 500 civarında olduğunu ve şehrin yerle bir olduğunu ifade eden Baydil, afetin geniş bir coğrafyayı etkilediğini ancak devletin tüm imkanlarıyla bölgeye müdahale ettiğini söyledi.

Baydil, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının, aynı zamanda halkın deprem konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini ve arama kurtarma eğitimlerinin tüm kamu kurum kuruluşlarına verilerek ekipler oluşturulmasının mecburi hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, devletimizin gerekli tedbirleri ve çalışmaları yürüteceğine olan inançlarını belirtti. (Haber Merkezi)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum