Vidinlioğlu, Maraş’ta temaslarda bulundu;

Vidinlioğlu, Maraş’ta temaslarda bulundu

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem afeti sonrası bölgeye hareket eden Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kahramamaraş’ta ziyaretlerini sürdürdü....


Vidinlioğlu, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinin merkez üssü olduğu ve 10 ilimizde etkisinin görüldüğü deprem afeti sonrası bölgeye hareket etti. Önceki gün Malatya, Adıyaman ve Gaziantep’te çalışmaları yakından takip eden Başkan Vidinlioğlu, Kahramanmaraş’ta temaslarını sürdürdü.

Başkan Vidinlioğlu Kahramanmaraş ziyareti kapsamında ilk olarak Çağlayancerit ilçesinde bulundu. Vidinlioğlu burada İlçe Kaymakamı Asım Özdemir, İlçe Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun ve depremden etkilenen ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Yetkililerle çalışmalara ilişkin görüşmelerini gerçekleştiren Vidinlioğlu, depremzede çocuklar ve vatandaşlarla da yakından ilgilenerek geçmiş olsun dileklerini ve hayatını kaybedenler için de baş sağlığı dileklerini iletti.

Başkan Vidinlioğlu’nun bir sonraki durağı ise depremin merkez üssü Pazarcık ilçesi oldu. Vidinlioğlu burada ise İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Pazarcık İlçe Başkanı Yusuf Şahin ile görüşmelerini gerçekleştirdi. Vidinlioğlu görüşmelerinde, bölge için yapılabilecek her ne varsa maddi manevi hazır olduklarını ifade etti. Kastamonu’dan bölgeye yapılan yardımları da yetkililere aktaran Vidinlioğlu hem Kastamonu’nun hem de tüm ülkenin yardımlarının, dualarının bölge için olduğunu belirtti.

Vidinlioğlu açıklamasında; “Burada asrın felaketini yaşadık. Maddi ve manevi çok büyük kayıplar verdik. On binlerce canımızı bu afet sebebiyle yitirdik. Öncelikle o yitirdiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Sonrasında ise biz büyük Türk Milleti olarak, bir ve beraber olarak, Allah’ın izniyle ayağa kalkacağız. Biz bölgede ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Hem çalışmaları takip ediyoruz hem koordinasyona yardımcı oluyoruz hem de yardımlarımızı bölgeye ulaştırıyoruz. Kalbimiz burada atıyor. Gereken her neyse devlet millet olarak yapacağız. Allah yardımcımız olsun” dedi. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum