Yöresel lezzetlerin yeni durağı ‘Enfes Restaurant’;

Yöresel lezzetlerin yeni durağı ‘Enfes Restaurant’

Uzun yıllardır Daday'da hizmet veren “İsmail Usta'nın Et Lokantası”nı işleten etli ekmek ustası İsmail Çetin, bu lezzeti Kastamonu merkeze taşıdı. Kastamonu merkezde Enfes Restaurant'ı açtıklarını belirten Çetin, yaklaşık 30 yıllık emeğini, Kastamonu'da elinin lezzetiyle konuşturmaya devam ediyor. Candaroğulları Mahallesi, Miralay Halit Bey Caddesi üzerinde bulunan ve 2 ay önce kapılarını Kastamonululara açan Enfes Restaurant, lezzetli yöresel yemekleriyle müşterilerinin damaklarını şenlendiriyor. Tadı damaklarda bırakan enfes etli ekmek için vatandaşların artık Daday'a kadar gitmelerine gerek kalmadığını söyleyen İsmail Çetin; “Etli ekmeğin hası, yerinden gelen lezzet için müşterilerin Daday'a kadar gitmelerine gerek kalmadı, ayaklarına getirdik" dedi....


"ETLİ EKMEĞİN HASINI YEMEK İÇİN ARTIK DADAY'A GİTMEYE GEREK KALMADI"

Kastamonu merkezde Enfes Restoran'ı açan ve burada müşterilerini Kastamonu'nun yöresel lezzeti etli ekmekle buluşturan İsmail Çetin; "Yaklaşık 30 yıldır bu mesleği yapıyorum. Yılların etli ekmekçisiyim. Daha önce Daday'da kendi restoranımızda çalışıyordum. Oradaki işletme yerimiz de meşhur Daday İsmail Usta'nın Et Lokantası'ydı. Onu oradan taşıyıp Kastamonu merkeze getirdim. Etli ekmeğin hasını yemek için artık Daday'a gitmeye gerek kalmadı. Oradan ayrıldım Kastamonu merkezde yeni bir restoran açtık. Bu Enfes Restaurant’ı açalı da daha 2 ay oldu. Orada yaptığım bütün yöresel yemekleri burada yapmaya başladık. Özellikle etli ekmek yemek isteyen vatandaşlar, Daday'a kadar gitmeden, gelip buradan aynısını aynı tatla yiyebilirler. Yöresel yemeklerin yanında sulu yemeklerimiz ve kebap çeşitlerimiz de oluyor. Müşteri bakımından Allah'a şükür iyiyiz, yöresel yemeklerimizi tatmak için geliyorlar" dedi.

"KASTAMONU'DA YÖRESEL YEMEK KÜLTÜRÜ ÇOK AZALDI"

Kastamonu'da yöresel yemek kültürünün azaldığını ve bu kültürü devam ettirmeye çalıştıklarını dile getiren İsmail Çetin'in kızı Nuray Yumurtacı da şunları dile getirdi; "Doğma büyüme Kastamonuluyuz. 2 ay önce Allah nasip etti burayı açtık. Aile içinde uzun zamandır konuşuyorduk böyle bir yer açmayı. Allah nasip etti, şimdi ailemizle çalışıyoruz. Dadaylı İsmail Usta, benim küçüklüğümden beri bu işi yapıyor. Cide'de turizm üstüne etli ekmeği yapıyorduk ve etli ekmek o zamanlar başladı. Cide, Azdavay, Daday ve en son Kastamonu'ya geldi. Şuan da Kastamonu'dayız. Aslen Daday'da 30 yıl yaptı bu işi. El ele vererek bu restoranı merkezde açtık. Kastamonu'da yöresel yemek kültürü çok azaldı. Biz de bu kültürü devam ettirmeye çalışıyoruz" diye konuştu. (CNGHaber) Bu bir reklamdır.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum