Vidinlioğlu afet bölgesinde;

Vidinlioğlu afet bölgesinde

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilin etkilendiği deprem sonrası bölgeye gitti....


Vidinlioğlu, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, 11 ilde büyük hasara yol açan deprem afeti sonrası bölgeye hareket etti.

Çalışmaları yerinde görmek ve yapılacak işlere ilişkin detaylı değerlendirmelerde bulunabilmek üzere bölgeye hareket eden Başkan Vidinlioğlu, ziyaretinin ilk gününde Malatya, Adıyaman ve Gaziantep illerinde bulundu. İlk olarak Malatya’yı ziyaret eden Vidinlioğlu, burada Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Van Valisi Malatya Koordinatör Valisi Ozan Balcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile bir araya geldi. Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında oluşturulan koordinasyon merkezindeki toplantıda bölge için yapılan çalışmalar ve yapılması gereken işler değerlendirildi.

Başkan Vidinlioğlu Malatya ziyaretinin ardından Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin ile birlikte Adıyaman’a hareket etti. Başkan Vidinlioğlu ve Çetin, Adıyaman’a havayolu ile ulaşım sağlarken Vidinlioğlu yolculuk sonrası şunları ifade etti: “Jandarma Genel Komutanımız Sayın Orgeneral Arif Çetin ile birlikte Malatya-Adıyaman arasında gerçekleştirdiğimiz helikopter yolculuğunda deprem bölgelerini havadan inceleme imkanını da bulduk. Asrın felaketi olarak nitelenen bu afetin şüphesiz ki yıkıcı etkileri çok fazla. Kayıplarımız çok. Acımız büyük. Ama biz, büyük Türk Milleti olarak her zorluğun üstesinden geldiğimiz gibi Allah’ın izniyle bunu da atlatacağız. Rabbim kaybettiğimiz canlarımıza rahmeti ile muamele eylesin. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun.”

TİCARET BAKANI MUŞ İLE DE BİR ARAYA GELDİ

Başkan Vidinlioğlu’nun afet bölgesi programı kapsamında bir araya geldiği bir başka isim de Ticaret Bakanı Mehmet Muş oldu. Başkan Vidinlioğlu bu görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada ise; “Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş ile Adıyaman’da bir araya gelerek istişarelerimizi yaptık. Söylenir ya ‘nereniz acıyorsa canınız oradadır’ diye. İşte bugün bizim o acıyan yerimiz; Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana… Canımız oralarda… Deprem bölgelerinde… Var gücümüzle çalışıyoruz. Sayın Bakanımıza ifade ettiğimiz gibi tüm Türkiye tek yüreğiz. Biz de buradayız. Bölge için varız” dedi.

KAYMAKAM PARTAL’A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Adıyaman ziyareti kapsamında Besni ilçesine giderek İlçe Kaymakamı Çağlar Partal’ı da ziyaret etti. Önceki dönem Taşköprü Kaymakamı olan Çağlar Partal’a geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Vidinlioğlu, bölge için üzerlerine düşen her ne varsa maddi manevi yapma gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

“İLK GÜNDEN İTİBAREN BÖLGE İÇİN SEFERBER OLDUK”

Deprem bölgesindeki yoğun inceleme programının ilk gününde Vidinlioğlu son olarak Gaziantep’te bulundu. Gaziantep’te AFAD koordinasyon merkezine hareket eden Vidinlioğlu, burada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Gaziantep Valisi Davut Gül, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de yer aldığı toplantıya katıldı. Toplantı sonrasında Kurum, Gül ve Şahin ile özel olarak da bir görüşme gerçekleştiren Başkan Vidinlioğlu öncelikli olarak geçmiş olsun dileklerini iletirken ‘Bölge için buradayız. İnsanımız için buradayız. İlk günden itibaren bölge için seferber olduk. Tüm Türkiye tek yürek olduk” dedi. (Bülten)


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum