Tosya'dan deprem bölgesine yardım eli;

Tosya'dan deprem bölgesine yardım eli

Tosya ilçesinde depremden etkilenen illere 13 tır yardım malzemesi, 19 kamyon odun ve 7 adet konteyner gönderildi. Tosya Kaymakamı Suat Hatam başkanlığında, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, kamu kurum ve kuruluşları, müdürleri ve sivil toplum kuruluşları yetkililerinin katılımları ile afet ve acil durum koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda Kaymakam Suat Hatam, deprem bölgesine yapılan ve ilerleyen günlerde yapılması planlanan yardımlar konusunda, ilgili kuruluş yöneticileri ile bilgi alışverişinde bulundu....

Toplantı öncesinde konuşan Hatam, "Kahramanmaraş ili Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen deprem sonrasında ülkemiz asrın felaketi ile karşı karşıya kaldı. Depremde çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybederken, birçok vatandaşımız da yaralandı. Devletimiz depremin ilk saatlerinden itibaren sahada organize bir şekilde depremzede vatandaşlarımıza yardım etmiş, çok sayıda vatandaşımızı enkaz altından çıkarmıştır. İlçemiz depremin ilk dakikalarından itibaren deprem bölgesine gidecek arama kurtarma ve yardım ekipmanlarının koordine edilmesine yönelik kaymakamlığımız ve belediyemiz tarafından organize bir şekilde çalışma yürütmüştür. Toplamda Tosya ilçesinden deprem bölgesine 13 tır malzeme, 19 kamyon odun ve giyim malzemesi, 7 adet konteyner gönderildi. Tosya halkı ve hayırsever iş adamlarımız depremin ilk saatlerinden bugüne kadar yardım konusunda büyük fedakarlıklar göstererek maddi ve manevi olarak her şeyi yaptı ve yapmaya devam ediyor" dedi.

Toplantıda ilerleyen günlerde deprem bölgesine yapılacak yardımlar konusunda kamu kurum ve kuruluşları, müdürleri ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile istişarelerde bulunuldu. (iha)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum