Binmeden önce ‘şifreli’ kullanım yapın;

Binmeden önce ‘şifreli’ kullanım yapın

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması yönünde bankalara talimat verdi....


BDDK'dan bankalara iletilen yazıda, şu ifadelere yer verildi: "Müşterilerin, bilgileri dışında kart kullanımlarının engellenmesini teminen, olağanüstü hal ilan edilen iller ile sınırlı olmaksızın ülkemiz genelindeki tüm banka müşterileri için ivedilikle kartlı ödemelerde yapılacak ilk temassız işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması, sonraki işlemler içinse mevcut uygulamaya aynen devam edilmesi uygun görülmüştür."

BELEDİYEDEN UYARI

Kastamonu Belediyesi’nden kart kullanımında son getirilen düzenleme ile toplu taşımada temassız kart kullanan vatandaşlara uyarı geldi.

Yapılan açıklamada; temassız kart düzenlemesinin yapılması ile birlikte temassız kartın ilk kullanımda şifre ile kullanılacak olmasından dolayı toplu taşımaya binmeden önce alışverişte şifre ile kullanılması gerektiği uyarısı yapıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’nun aldığı temassız kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesi kararının ardından Belediye Başkanlığı’ndan vatandaşlara uyarı geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli deprem afeti sonrası Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması yönünde bankalara talimat vermiştir. Bu sebeple temassız kartların kullanımı şifreli hale geldiğinden Türkiye geneli toplu taşıma araçlarına binmeden önce kartınızı ilk defaya mahsus olmak üzere şifreli olarak bir alışverişte kullanmanız gerekmektedir. Aksi takdirde toplu taşıma vadilatörlerinde kullanılamaz. Hemşehrilerimizin bu hususta mağduriyet yaşamamaları adına konuya hassasiyetle yaklaşmaları önem arz etmektedir” (Haber Merkezi)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum