İhsangazili kadınlar fırınlarını depremzedeler için yaktı;

İhsangazili kadınlar fırınlarını depremzedeler için yaktı

Kastamonu’da köyde ikamet eden kadınlar, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen vatandaşlar için fırınlarını yakarak köy ekmeği pişirdi....

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, depremzede vatandaşlara yardımlar da sürüyor. İhsangazi ilçesinde köylerde ikamet eden kadınlar, fırınlarını depremzedeler için yaktı. Günün ilk ışıklarıyla yoğun kara rağmen fırınlarını yakan kadınlar, imece usulü depremzedeler için ekmek pişirdi. Fırında pişirildikten sonra kartonlara konulan ekmekler, İhsangazi Belediyesine teslim ediliyor. Buradan da pişirilen ekmeklerin AFAD lojistik deposundaki yetkililere teslim edildiği öğrenildi.

İhsangazi ilçesine bağlı Ciğerci köyünde ikamet eden Pakize Ciğerci, depremzedeler için fırında ekmek pişirdiklerini belirterek, “Pişirdiğimiz köy ekmeğimiz, helal olsun, afiyet olsun” dedi. (iha)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum