‘Bu zor günleri birlikte aşacağız’;

‘Bu zor günleri birlikte aşacağız’

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yıkılan binalardan kurtarılan ve binaları hasar gören depremzedelerin belirli illere sevk edilme işlemi sürüyor....

Bu çalışmalar doğrultusunda deprem bölgesinden 30 depremzede önceki gün Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampına getirildi. Burada misafir edilen vatandaşları Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ziyaret etti.

Ailelere bir ihtiyaçlarının da olup olmadığını soran Başkan Vidinlioğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Dün akşam itibariyle yaklaşık 30 vatandaşımız deprem bölgesinden şehrimize geldi. Bir taraftan gelenlerin sayısı artıyor. Yetkililerden aldığım bilgiye göre, bugün yine deprem bölgesinden yaklaşık 60-70 kişi daha şehrimize geleceklerini öğrendim. Yolkonak İzcilik Kampı’nın kapasitesi kadar burada depremzede vatandaşlarımıza kapılarımızı açmış olacağız. Depremzede vatandaşlarımızın bir kısmı Kahramanmaraş’tan, bir kısmı da Hatay’ın Kırıkhan ilçesinden şehrimize geldi. Şu anda çok sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Biz de depremzede vatandaşlarımızın yanında olmak istedik. Yolkonak İzcilik Kampı’na misafirlerin geldiğini öğrendiğimde gelip ziyaret etmek istedim. Çok şükür şu anda devletimizin koruması altındalar. İnşallah bu süreci birlikte atlatacağız. Zaten biz birlikte güçlüyüz ve birlikte Türkiye’yiz. İnşallah bugünler de gelip geçecek. Bizler de misafirlerimizin yanına ara sıra uğrayıp ihtiyaçlarını mutlaka soracağız. Bundan sonra da izleyeceğimiz yol belli olacak. Deprem, ne yazık ki çok ciddi bir alanda, 10 ilimizi kapsayan bir alanda etkili oldu. Böyle bir afetten, böyle bir felaketten sonra muhtemelen bizim ilimizde de misafir edeceğimiz sayı 50 ila 100’lerde kalmaz. Daha büyük oranlarda gelenler olacaktır. Biz de bunun hazırlıklarını yapıyoruz elbette. Malum kış şartları da var, onun için barınma, ısınma, yiyecek ve içecek, bunların hepsi bir ihtiyaç. Kastamonu Belediyesi olarak bu ihtiyaçlar doğrultusunda az önce bir tır dolusu daha yardımı deprem bölgesine gönderdik. Zannediyorum 5-6 kamyon da hem su hem gıda hem erzak gönderdik deprem bölgesine, göndermeye de devam edeceğiz. İnşallah en kısa sürede bende bölgeyi ziyaret edeceğim. Çünkü şu anda bölgenin en sıkıntılı olduğu bir dönem. Bu yüzden şu anda gitmenin bir anlamı yok, bir işin ucundan tutamadıktan sonra. Ama buradan ekiplerimizi gönderdik, oralarda çalışmalarına devam ediyorlar. Ekiplerimizle sürekli iletişim halinde gerekli bilgileri alıyoruz. İnşallah bu zorlu günleri de atlatırız. Misafirlerimize de hem geçmiş olsun hem de hoş gelmişler diyoruz.” (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum