20 madenci, yeni canlar kurtarmak için yola çıktı;

20 madenci, yeni canlar kurtarmak için yola çıktı

Hanönü ilçesinde 20 maden işçisi daha arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere beraberlerindeki yardım malzemeleriyle birlikte Kahramanmaraş’a hareket etti....

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep gibi toplam 10 ilin etkilendiği 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmaları bölgede devam ediyor.  Arama kurtarma çalışmalarında afetlere müdahalede hayati görevler üstlenen madenciler de katılıyor.

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren Acacia Maden İşletmeleri’nde çalışan 20 yer altı madencisi daha arama kurtarma faaliyetlerine katılmak için Kahramanmaraş’a hareket etti. Gönüllülerden oluşan 20 yer altı madencisi işletmelerindeki vardiyalarının tamamlanmasının ardından dualarla bölgeye yolcu edildi.

Daha önceden Kahramanmaraş’a 33 madenciden oluşan arama ve kurtarma ekibini gönderen Acacia Maden İşletmeleri, son gönderilen 20 personel ile birlikte bölgede 53 kişilik arama kurtarma ekibi ile çalışma gerçekleştirecek.

Depremin ikinci günü sabahında bölgede yer alan madenciler şu ana kadar 1’i çocuk 7 kişiyi enkaz altından sağ olarak kurtardı. Enkaz altından kurtarılan depremzedeler sağlık kuruşlarına sevk edildi.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum