KASTOD, yardım dolu 2 minibüs ile yola çıktı;

KASTOD, yardım dolu 2 minibüs ile yola çıktı

Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği (KASTOD), 42 depremzedeyi ilimizde misafir etmek için 2 yardım dolusu minibüsle yola çıktı....

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle düzenlenen yardım kampanyası kapsamında ilimizdeki otel ve turizm işletmecileri, “Kastamonu sizinle” diyerek depremzedeleri ücretsiz ağırlamak için hazırlık yapmış ve 630 depremzedenin şehrimizdeki otel ve turizm işletmelerinde barınabilmesi için kapıların açıldığını bildirmişti.

Depremzedelerin ilimize gelmeleri noktasında da çalışma yapan dernek, yardım malzemesi dolu 2 minibüsle Hatay’a doğru yola çıktı.

GÜL: “HEMŞEHRİLERİMİZİN DE BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE DESTEKLERİNİ SAĞLAYACAKLARINDAN ŞÜPHEMİZ YOK”

KASTOD Başkanı Hüsnü Gül, hayırseverlerin de desteğiyle 42 depremzedeyi ilimizdeki işletmelerde ve kamuya ait kurumlarda gelen talimat üzerine minimum 2 ay süreyle hem beslenme hem de barınma ihtiyaçlarını karşılamak adına transferlerini sağlayacaklarını söyledi.

Gül, depremzedeleri en kısa sürede ilimize getirmek istediklerini vurgulayarak; “Buradan giderken hem dernek üyelerimiz hem de Kastamonulu hayırseverlerimizin desteğiyle gıda maddeleri, çocuklar için gerekli ihtiyaçlar ve maalesef üzücü bir durum ama oradan gelen istek üzerine kefen de temin ettik. Allah inşallah güle güle gidip gelmeyi nasip eder. Öğrendiğimiz bilgiler doğrultusunda kamunun bin 500 kişiyi ağırlayabileceği, bizler de otelci paydaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde 630 yurttaşımızı ağırlamaya hazır olduğumuzu belirttik. Bu noktada hemşehrilerimizin de bilinçli bir şekilde bundan sonraki süreçlerde de desteklerini sağlayacaklarından şüphemiz yok. Allah herkesin hayırlarını kabul eylesin” diye konuştu.

AVANOĞLU: “KENDİ İMKANLARIMIZLA BİRKAÇ AİLEYİ GETİREBİLMEK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

Dernek üyelerinden ve Eflanili Konağı işletmecisi Halil Avanoğlu ise tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyerek; “KASTOD olarak biz 3 gündür çalışma yürütüyoruz. Hatay’daki yurttaşlar ile iletişime geçtiğimizde ulaşımın sıkıntılı olduğunu beyan ettiler. Biz de kendi imkanlarımızla birkaç aileyi getirebilmek için yola çıkıyoruz. Vatandaşların farklı projeler ile bölgeye yardım etmesinin güzel etkiler ortaya çıkaracağını düşünüyorum” dedi. (Emre Çevikoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum