Gönüllü vatandaşları Besni’ye götürdü;

Gönüllü vatandaşları Besni’ye götürdü

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, belediyeye ait otobüsle 24 din görevlisi, 6 operatör, 2 afet uzmanı ve 10 gönüllü vatandaşla birlikte şoförlüğünü kendisi yaptığı otobüs ile deprem bölgesine yardım için yola çıktı....


Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmalarına katılmak için, İlçe Müftüsü Hasan Yozgat’ın duasının ardından araç ilçe merkezinden hareket etti.

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, otobüsü kendisini kullanacağını belirterek yaptığı açıklamada; “Bu akşam Adıyaman’ın Besni ilçesine gönüllü vatandaşlarımız ile hareket ediyoruz. Allah yolumuzu açık etsin. Tüm hemşehrilerimizden hem bize hem de afet bölgesindeki vatandaşlarımıza dualarını  bekliyoruz” dedi.

Gönüllü olarak arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için Adıyaman’ın Besni ilçesine giden Din Görevlisi Harun Kaya da; “Din görevlisi arkadaşlarımız ile acının yaşandığı deprem bölgesine giderek vatandaşlarımızın acısını hafifletmek onların sıkıntılarına bir nebze de olsa çare olmak için gidiyoruz. Müftülüğümüzün ve Kaymakamlığımızın oluru ile Adıyaman’ın Besni ilçesine hareket ediyoruz. Rabbim yola çıkanların yolunu açık etsin. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz,  onun yolculuğun da güvenle yolculuk yapacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Gönüllü vatandaşları Besni ilçesine ulaştıran, Belediye Başkanı Abdullah Çatal, orada bulunan öğrencileri, Taşköprü ilçesine getirerek, Belediye’nin ve belirlenen yurtlarda misafir edeceği öğrenildi.

Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen de, gönüllü olan vatandaşları uğurlayarak sağ salim ilçeye dönmelerini temenni etti. Gönüllü vatandaşları, aileleri Cumhuriyet Meydanından yolcu etti. (Hamza Sefa Yılmaz)

Ft: taşk deprem

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum